Водолија

Водолија (20. I – 18. II)

Соништата се реални, само треба да верувате. Првиот чекор е најлесен: да одлучите што е тоа што сакате. Оваа недела, ако насетувате дека доаѓа можност во вашиот живот, дозволете и да влезе и да ја искористите.

Марс влегува во Близнаци во среда, носејќи ви надеж и убаво позитивно чувство. Конјункцијата на Сатурн и Јупитер ви дава можност да се изразите и да бидете автентични во своите барања. Така и лесно ќе го добиете тоа што го сакате. 

Работа

Имате големи планови, но ви треба голема организација за да можете да ги реализирате. Не се трудете да напредувате по секоја цена, туку направете план и видете каде може да ви помогне поддршката од колегите. Потребна ви е флексбилност, која во моментов ја немате. 

Љубов

За оние кои се во врска, ова е поволен период. Вашата посветеност и страст ќе бидат засилени, а тоа ќе и годи на саканата личност. Ако имате некои критики, задржете ги за себе, барем оваа недела. 

Слободните Водолии треба да ги покажат своите чувства на една личност која им се допаѓа за да не ја изгубат. Изгубени сте во своите мисли, но никој не може да го прочита тоа што го мислите. 

Здравје

Потребен ви е одмор.

Работа

На почетокот на март влегувате во еден од подобрите периоди на ова поле. Имавте доволно време да согледате во што сте успешни, а што не ви оди толку добро, па така ова е месец и кога точно ќе знаете како да се позиционирате и што да правите. Ако дојде до некои проблеми на работа, брзо ќе се прилагодувате и тоа нема да ви создава голем стрес. Финансиите се подобруваат, а можна е и дополнителна работа, доколку ја барате.

Венера на 3 март прави секстил со Уран што ќе ви донесе подобрување на вашето финансиско салдо. Можно е покачување на платата за некои Водолии, кое доаѓа неочекувано. На 4 март, Марс влегува во Близнаци а тоа ќе ве направи покреативни и ќе ви донесе мотивација да се вложите во креативни проекти. Конјункцијата на Марс и Јупитер ви носи неверојатна шанса да отпочнете проект за кој одамна сте размислувале. Особен успех ги очекува оние Водолии кои се занимаваат со програмирање и модерни технологии.

На 15 март, Меркур влегува во Риби што бара од вас да бидете внимателни со управувањето со парите. Можни се тешкотии во однос на планирањето на приходите и расходите, или претерано трошење кое треба да се потрудите да го избегнете. На 20 март, Сонцето влегува во Овен, а ден потоа и во Венера што ви носи голема поддршка од влијателна личност.

Ова е месец кога хонорарната работа би можела да ви донесе големи приходи. Невработените Водолии ќе добијат шанса за вработување во секторите поврзани со трговија, комуникации, финансии и менаџмент.

Љубов

Ако сте во врска, конјункцијата на Сонцето со Нептун ќе ви донесе оптимистички поглед кон љубовта и топол пристап кон саканата личност. Ќе се чувствувате како лесно да се разбирате, особено ако сте во врска која е на цврсти темели на љубов и доверба. Ако сте во токсична врска, можно е да донесете нагла одлука да ја оставите таа личност позади себе и никогаш веќе да не ја видите. 

Ако сте слободни, почетокот на месецот ви носи ситуација во која ќе ги идеализирате сите кои ќе ви пристапат и нема да можете реално да ги гледате работите. Но, една личност ќе се издвои во толпата и ќе се чувствувате како тоа да е некој со кој можете да започнете врска. Вториот дел од март ви носи романтична љубов. 

Здравје

Ви се враќаат енергијата и оптимизмот.

Работа

Веќе подолго време стоите во место. Сакате да сте пред другите, но изминатиот период некој ве кочеше и веќе не гледате смисла во работата. 

Сепак, за среќа на ова поле доаѓа до драстични промени и тоа навистина добри. Почетокот на годината ќе биде прилично мирен, а вистински бум надоаѓа по 23 март. Доаѓа време на јакнење на вештините, подобрување на состојбата и зголемена самодоверба. Ова е година која ќе ја паметите.

Љубов

Ако сте слободни, доаѓа нова врска во која ќе бидете многу среќни. Но, ќе треба да ги отворите очите широко и да ја забележите таа личност околу себе. Личноста е постара и многу посериозна и навистина многу ќе ви се допаднат нејзините ставови.

Зафатените Водолии ќе бидат на голем испит кога станува збор за љубовта. Но, ќе морате да имате слух еден за друг. 

Здравје

Доаѓа до промени на ова поле. Ќе бидете физички поактивни, а со тоа и полетни.