Водолија

Водолија (20. I – 18. II)

Ова е недела која ќе ви го смени погледот на светот во однос на некои аспекти од вашето живеење. Не мора да значи дека тоа се големи уверувања, туку можеби мали вредности и ставови кои ќе ве променат но и ќе ви го подобрат расположението. Прифатете го делот од себеси кој се менува, тоа ќе ве изненади.

Работа

Комуникацијата со менаџментот е напорна и тешка. Обрнете внимание на тоа како другите реагираат на вас и не се трудете самодовербата ја проектирате на другите луѓе. Ќе ги решавате сите проблеми поврзани со администрација и финансии лесно и без проблеми. Под дејство сте на голема и активна енергија која ќе ви донесе успех на крајот на неделата.

Љубов

За оние кои се во врска, со влезот на Меркур во вашето поле на љубов и забава, ќе се разбирате одлично со саканата личност и ова е поле кое ќе ви носи мир и спокој и ќе влијае одлично на вашето севкупно секојдневие. Ова е време за хармонија и убави денови за љубов.

Слободните Водолии ќе се соочат со неочекувани ситуации кои ќе ги натераат да размислат подлабоко за некои ситуации. Ќе бидете заинтересирани за флерт и љубовна комуникација, но не правете го тоа со секого, само за да се случува нешто.

Здравје

Мали тегоби. Можни се и алергии.

Работа

Во текот на април, Сонцето во Овен го осветлува вашето поле на комуникации па ве очекуваат успешни можности и преговори, но и истражувања. Ова е стресен месец за вас, па затоа потрудете се да најдете и начини како успешно да го совладате стресот без да ви влијае на работата. На 3 април ќе имате силен фокус и ментална енергија и ќе можете да ги завршите и најтешките задачи. 

Можно е овој месец да се соочите со ситуација да барате многу од колегите или пак надредените да бараат премногу од вас. Тоа може да ви предизвика збунетост особено ако некој од вас бара нешто што не можете да постигнете. Отворете четири очи кога станува збор за финансиите овој месец и не прифаќајте ризични договори пред да проверите неколку пати.

Можни се непредвидени проблеми за сопствениците на бизнис или пак оние кои работат високоодговорна работа. Можно е да бидете изненадени од гестот од некој роден во знакот Риби, Вага или Бик. Доаѓаат промени за многу Водолии, но потрудете се да бидете во тек и да постигнете што сакате со изменетите околности. 

Љубов

Ако сте во врска, ќе успеете успешно да ги читате мислите на саканата личност и да ја предизвикате реакцијата која ја посакувате, па ова е и добар период за важни разговори. Бидете внимателни ако совеста не ви е чиста, пробајте да бидете искрени кон личноста која ви значи.

Ако сте слободни, ова е особено важен и интересен период за вас. Ви доаѓа можност неочекувано да се заљубите во личност која неочекувано ќе ја сретнете,но која најверојатно нема да биде слободна. Можно е некои Водолии да го прошират и кругот на пријатели а подоцна да се заљубат и во личност која е нивни близок пријател. Ова е период кога ќе бидете и многу отворени и искрени, а ја имате и поддршката од ѕвездите да започнете врска, но не тајна или паралелна, туку нешто што е поставено на цврсти темели. 

Здравје

Внимавајте на колената.

Работа

Веќе подолго време стоите во место. Сакате да сте пред другите, но изминатиот период некој ве кочеше и веќе не гледате смисла во работата. 

Сепак, за среќа на ова поле доаѓа до драстични промени и тоа навистина добри. Почетокот на годината ќе биде прилично мирен, а вистински бум надоаѓа по 23 март. Доаѓа време на јакнење на вештините, подобрување на состојбата и зголемена самодоверба. Ова е година која ќе ја паметите.

Љубов

Ако сте слободни, доаѓа нова врска во која ќе бидете многу среќни. Но, ќе треба да ги отворите очите широко и да ја забележите таа личност околу себе. Личноста е постара и многу посериозна и навистина многу ќе ви се допаднат нејзините ставови.

Зафатените Водолии ќе бидат на голем испит кога станува збор за љубовта. Но, ќе морате да имате слух еден за друг. 

Здравје

Доаѓа до промени на ова поле. Ќе бидете физички поактивни, а со тоа и полетни.