Близнаци

Близнаци (21. V – 20. VI)

Работа

Ова е недела во која првите неколку дена ќе бидат исполнети со тензија, особено ако работите во приватниот сектор. Не дозволувајте никој да влијае на вашето расположение и волја за работа, туку фокусирајте се на тоа што треба да биде завршено и гледајте напред.Не дозволувајте да бидете расеани, бидете внимателни со документацијата и административните работи. 

Можно е да направите погрешна проценка на одредена ситуација, па затоа побарајте совет од најблиските соработници. Ќе биде потребно да најдете трпение и флексибилност, а доколку наидете на нефер третман од некој од колегите или надредените да бидете внимателни како ќе реагирате. 

Љубов

Ако сте во врска, ова е период кој кога на саканата личност и е потребно вашето друштво па пробајте да најдете време и да и дадете внимание, поддршка и љубов. Ако ви се укаже прилика да поминете време заедно, ова ќе биде одличен период за врската. Некои Близнаци ќе бидат фокусирани на минатото, па тоа може да создаде конфликти во врската. 

И слободните Близнаци ќе се навраќаат на минатото и пробуваат да се навратат на личност со која имаат нерасчистени односи. Можно е некоја личност да ве фасцинира и воодушеви, но не брзајте никаде.

Здравје

Земајте доволно витамини. 

Работа

На крајот на мај започна ретроградното движење на Меркур, а со оглед на тоа дека тој е вашиот владетел вие најсилно ја чувствувате неговата енергија. Затоа, повеќе пати проверувајте ги пораките кои ги испраќате, внимавајте на комуникацијата со другите и не носете никакви нагли одлуки.

Венера, планетата на изобилството и љубовта на 2 јуни влегува во Рак и во вашата втора куќа на финансии и ви носи зголемени приходи, покачување на платата или некакво наследство. Ова е период и кога меѓучовечките односи се клуч за успехот на професионално поле, па затоа поставувајте се отворено, искрено и директно и осврнете се на тимската работа повеќе од било кога. За вас, почнува период на подобра заработувачка па затоа одлично ќе ви дојде поддршката од другите луѓе.

На 10 јуни доаѓа важен ден за вас кога и настапува лунарната еклипса па ова е совршен ден да се оддалечите од другите, да ги наполните батериите, а дури потоа да им се вратите на другите луѓе и соработката со нив. 

За време на полната Месечина на 24 мај ќе достигнете професионална кулминација и ќе добиете неочекуван голем подарок на ова поле, без оглед на тоа дали е тоа нова работа, унапредување или нешто што одамна сте го посакувале. 

Љубов

За оние Близнаци кои се во врска, ова е период на силни страсти а можна е и неочекувана бременост за некои претставници на овој знак. За паровите кои се одамна заедно, настапува период на слатка хармонија во која ќе уживате во текот на целиот јуни. Слободните Близнаци ќе бидат преплавени со емоции со кои нема да можат да излезат на крај. 

На 11 јуни, силниот Марс навлегува во во сигурниот Лав во вашето трето поле на комуникација. Ова е период кога ќе бидете еден од најзборлестите знаци, но и најхаризматичните личности. Ова значајно ќе влијае на вашите љубовни односи со другите луѓе, па можно е да освоите една интересна личност од вашето окружување и брзо да започнете врска. 

Сезоната на Раковите започнува на 20 јуни, која ќе ви донесе меланхолија и летна тага. Можно е да сте носталгични за нешто или некој од вашето минато и да се чувствувате безнадежно особено ако не сте во врска. Тоа е и ден кога Јупитер го започнува своето ретроградно движење и кога Меркур е се уште ретограден па бидете внимателни да не кажете нешто за што ќе зажалите.

Јуни завршува со влезот на романтичната Венера во Лав на 25 јуни, а тогаш ќе имате силна самодоверба и ќе биде неодоливи за другите. Ќе имате потреба за интимност и нема да размислувате долгорочно, но ќе сакате да уживате во слатките романси, а ќе имате шанса за тоа. 

Здравје

Можни се алергии и главоболки