Овен

Овен (21. III – 19. IV)

Работа

Ако оваа недела успеете да поставите цели, тогаш лесно и ќе ги остварите и никој нема да ве запре во тоа. Препреките и потешкотиите кои се пред вас се само доказ дека вие умеете да се носите со нив и дека сте посилна личност одошто мислите. Ќе ги импресионирате вашите надредени оваа недела и важно е само да не сте тврдоглави, туку флексибилни. Периодот е одличен и за патување или соработка со странство, а ве очекуваат и многу други можности. 

Љубов

За оние кои се во врска, ова е период кога ѕвездите ве предупредуваат да бидете тактични и дипломатични и да покажете трпение кон саканата личност. Прифатете ги компромисите кои ги предлага саканата личност, ова не е време за расправии и инаетење. Слушнете ги советите на блиските луѓе на кои им верувате. Хармонични ќе бидат односите за младите Овни кои од неодамна стапиле во брак. 

Слободните Овни иако важат за страствен знак, не се заинтересирани за авантура. Но, сепак бидете внимателни како се поставувате со оние кои ви се допаѓаат и не притискајте ако некој изгледа незаинтересиран или дистанциран. 

Здравје

Ве мачи нервозата. Пробајте и да ги намалите оброците.

Работа

За некои Овни, целиот месец ќе биде тежок и турбулентен. Но, потрудете се вашиот пристап да биде објективен и со предрасуди. Промените и трансформациите кои се во тек би можеле да ви бидат застрашувачки, но знајте дека сето тоа е за добро. 

Сонцето на 3 мај прави квадрат со Сатурн, а тоа ви носи потешкотии во комуникацијата со соработниците а особено и со вашите надредени. Можно е колегите да не се задоволни од вас и вашиот напор за тимска работа, па да ви создаваат застој подолго од очекуваното. На 4 мај, Меркур влегува во Близнаци што ќе ги засили вашите способности за  комуникација, организација и договарање. Ќе започнете нови преговори кои ќе бидат успешни и ќе ви помогнат финансиски да се подобрите и тоа на подолг рок.

Венера прави тригон со Плутон, а тоа ви носи дополнителна поддршка кога станува збор за вашите финансии. Ќе умеете лесно да ги забележувате работите кои се скриени од другите луѓе, но и да ги препознаете вистинските можности. Вашата популарност ќе биде зголемена, а особено успешни ќе бидат оние Овни кои се занимаваат со односи со јавност, комуникации, сметководство и финансии. 

На 12 мај, Марс прави секстил со Уран што го забрзува исполнувањето на вашите планови и ви носи успех особено на полињата поврзани со инвестиции, трговија и здравство. Бидете внимателни на 26 мај и деновите кои следат по оваа дата бидејќи можно е да направите големи грешки. Не носете големи одлуки овој период и потрудете се сите важни одлуки да ги оставите за понатаму. 

Љубов

Ако сте во врска, во партнерските односи треба да бидете трпеливи и да се потрудите вашата претерана самодоверба и импулсивност да не ја загрози вашата врска. Работите се менуваат во вашата врска, но не е време да ги туркате проблемите под тепих.  Венера на почетокот на месецот прави секстил со Нептун што ви носи интересни интимни моменти со саканата личност, па искористете го ова време и за искрен разговор. Вториот дел од мај ви носи стабилност во врската и планирање на долгорочните цели. Но, одредени Овни би можеле да се повлечат во себе и да ја преиспитуваат врската особено ако не се сигурни дека тоа е вистинската личност.

За оние Овни кои не се во врска, почнува нова фаза во животот. Не ви е лесно да се носите со личните промени, но тоа не е ништо лошо. Време е само за подобри и постабилни партнери во вашиот живот. Една личност за која сте имале високо мислење, ни оддалеку не е толку сјајна колку што мислите, па можеби ќе се разочарате од тоа. Секстилот на Венера со Уран за некои Овни носи заљубување во личност која е зафатена, па треба да сте особено внимателни самите да не го скршите сопственото срце. 

Здравје

Стабилно и добро здравје. Сепак, потребни се превентивни мерки и редовно земање витамини за да го задржите тоа.

Работа

Во новата година, ќе навлезете полетно, бидејќи вашата планета е во поволен аспект со Сонцето. Ќе бидете мудри, филозофски настроени, спремни за акција или авантура, многу тешко ќе им биде на другите да го следат вашето темпо. На работа ќе бидете лидер и тоа ваквата состојба ќе трае до март. 

Потоа, на 29 март доаѓа време да се посветите на проблемите кои долго време чекаат на ред. Тогаш сериозно ќе се посветите на вашите професионални активности и ќе бидете успешни.

Кога станува збор за работата, оваа година ќе биде многу успешна за вас. Поддршката на авторитетите нема да изостане и постојано ќе правите чекор напред. Уживајте во успехот.

Љубов

За зафатените Овни, оваа година носи многу предизвици. Причина за тоа се потешкотиите во комуникацијата со саканата личност. Некако, како навистина да ќе ви биде тешко да се разберете. Ќе се тврдоглавите еднакво и некако ќе се борите за контрола во врската. 

Лекцијата која ќе морате да ја совладате е како да бидете во врска и да се носите со партнерството. 

Ако сте слободни, оваа година носи созревање на ова поле. Можна е судбинска средба со личност која ќе има значително поразлични ставови од вас.

Здравје

Препораката е да внимавате на повреди, особено на главата, колената и зглобовите.