Рак

Рак (21. VI – 22. VII)

Самоприфаќањето е клуч за вашиот успех, оваа недела. Во вторник, Марс влегува во Вага во вашата зона на емоции, помагајќи ви да поработите на себе, но и да ги прифатите своите несовршености.Во четврток, со квадратот на Венера и Уран, добивате самодоверба и поттик да ширите и прифаќате радост, а викендот ви носи цел спектар од емоции. 

Работа

Ова е недела во која доаѓа до креативни промени. На вашите планови им е потребна нова насока, а тоа ќе го постигнете со вашата креативност која ќе биде на високо ниво оваа недела. Кога ќе го утврдите тоа што го сакате, покажете иницијатива и преземете го ризикот кој ќе ви донесе можност да постигнете невидени успеси.

Ако треба да донесете одлука, оваа недела нема да имате потреба од опсежни анализи и размислувања, само следете ја интуциијата. Сепак, пробајте да најдете баланс меѓу приватниот и професионалниот живот. Тоа ќе ви биде потребно за да го избегнете стресот на ова поле. 

Љубов

Ако сте во врска, ова е период во кој треба да се фокусирате на себеси, сопствените емоции и она што долго време го чувате скриено во себе. Партнерот очекува поддршка и разбирање, но ова е тоа што ви е потребно овој момент. 

Слободните Ракови ќе имаат можност да запознаат нова личност и лесно да започнат нова љубовна приказна. Најверојатно, тоа е личност која работи со финансии или пак работи во униформа. Сепак, останете смирени и чувајте го тоа како тајна на почетокот, не морате да споделувате со сите околу вас како се чувствувате. 

Здравје

Чувствителност и нервоза.

Работа

Младата месечина на 6 септември ја активира вашата комуникативна трета куќа и ви помага да споделите информации, но и да се поврзете со други личности за остварување на заеднички бенефит. 

Овој месец ви носи нови идеи и проекти кои долгорочно можат да ви донесат исполнување на вашите цели, но и уживање во работата, како и финансиска добивка. Бидете умерени во однос на трошењето и потрудете се да бидете одговорни. Потрудете се да ги градите своите планови врз основа на проценки на вашето однесување и постапки, а предложете нови идеи на соработниците, кои лесно ќе ви ја дадат својата поддршка.

Полната Месечина на 20 септември ќе биде магична за вашиот знак бидејќи доаѓа во вашата деветта куќа на авантури, помагајќи ви да бидете поспонтани на работното место и да се водите од интуицијата кога се во прашање важни аспекти од вашата работа. 

Сепак, патот пред вас не е права линија и ќе морате добро да се потрудите околу сите активности овој септември. Ова е раскрсница на која се наоѓате,  која и ќе ви донесе многу обврски. Доколку ваш пријател сака да започне бизнис, помогнете им финансиски доколку имате можност.

Генерално, ве очекува многу возбудлив месец кој менува многу нешта за вас.

Љубов

На 10 септември, Венера влегува во вашата романтична петта куќа и ви носи страст без оглед на тоа дали сте слободни или во врска. Ова е одличен период и да се поврзете со некоја стара љубов, но и да се заљубите во некоја сосема нова личност. До 14 септември, Марс влегува во вашата четврта куќа на дом и семејство, со што ќе бидете фокусирани на вашите сакани и ќе посакате да оформите свое семејство, особено ако сте во долга врска. 

Ова е добар период за љубов, особено за оние Ракови кои се слободни. Љубовта ќе се случи на работното место и тоа сосема неочекувано. Дозволете и на таа личност да ви се приближи и да се отвори пред вас. Некои Ракови нема да знаат на што се со личност која многу им се допаѓа, но следете ги повеќе тоа што прават, а не тоа што зборуваат и тоа ќе ви го даде одговорот.

Раковите во врска имаат подобрувања на нивното љубовно небо. За некои претставници на овој знак кои се на почетокот на врската можни се збунувачки емоции. Сепак, тоа не е ништо страшно, туку бидете трпеливи во постоечкиот однос и не носете брзи одлуки и заклучоци.

Со почетокот на сезоната на Вагите, околу 22 септември ќе посакате да минувате повеќе време дома, а ќе станете и почувствителни. Но, ова е период кој носи и интересни љубовни ситуации бидејќи Венера влегува во опозиција со Уран. За време на ретроградниот Меркур на 27 септември, време е да зборувате за своите чувства и да бидете отворени кон некој кој ви се допаѓа. 

Здравје

Внимавајте на телесната тежина. Можни се и чести промени во расположението.