Стрелец

Стрелец (22. XI – 21. XII)

Искористете ги зборовите оваа недела. Во среда, ретроградниот Јупитер влегува во Водолија што ќе ви помогне подобро да се изразите и одлично да комуницирате на сите полиња. Ден потоа, Марс влегува во Девица и ви помага да се покажете на полето на кариерата, носејќи ви поголем авторитет и лидерски вештини. Конјункцијата на Меркур и Сонцето во Лав во недела ви носи дива имагинација, искористете ја. 

Работа

На почетокот на неделата ве очекуваат добри вести кои не ги очекувате токму оваа недела. Ќе добиете можност да го поправите својот однос на работа и да покажете колку ви значи работата и она што сакате да го постигнете. Не треба да ги игнорирате добрите намери на некоја личност која сака да ви помогне.

Проверете ги информациите кои не ви делуваат дека се точни и не се сомневајте премногу во сите околу вас. Се наоѓате на патека која ве води кон успех, но потрудете се да останете прибрани. Размислете за тоа да почнете да штедите поинтензивно. Останете настрана од озборувања на работното место и држете се до својот дел од работата. 

Љубов

Ако сте во врска,  оваа недела е поволна за големи планови и заеднички вложувања. Тоа ќе ви помогне да се зближите на нов начин и да се чувствувате подобро и посигурно во врската. 

Слободните Стрелци можеби ќе ја најдат својата сродна душа на место каде ќе работат на својот личен развој. Некој ќе се труди да ве игнорира наместо да се соочи со вас, но не го дозволувајте тоа. Немојте да бидете премногу суетни околу луѓето родени во знакот Девица или Бик. 

Здравје

Можни се болки во грлото.

Работа

Ова е период за анализа на досегашните активности и план за тоа како сакате вашата работа да се одвива по крајот на летото. Ова ќе биде одличен период за Стрелците кои се занимаваат со трговија и малопродажба. Само потрудете се јасно и отворено да комуницирате и вратите ќе ви бидат ширум отворени каде и да посакате да тропнете. Тоа ви отвора многу нови можности за долгорочни успешни проекти, но и за зголемување на приходите. Кариерата ви се движи на добар пат, а и самите ќе го почувствувате тоа и ќе бидете среќни. 

Особено многу енергија и силна самодоверба ве очекува во вториот дел од јули, но бидете мудри бидејќи самиот месец не е најсовршен за големи трошоци. Овој месец, клучно е да научите да балансирате меѓу професионалниот и приватниот живот и негативната енергија од домот да не ја носите на работа и обратно. 

На 21 јули, Венера влегува во амбициозната Девица и вашиот фокус е ставен на професионалниот живот и на оние работи што долго време сакате да ги постигнете, а сега ја добивате силата и енергијата за тоа. 

Љубов

Ако сте во врска, бидете внимателни со своите чувства, вашето срце е кревко и колку и да мислите дека не можете да бидете повредени, овој месец може да ви покаже дека се лажете. Можно е да имате конфликт самите со себеси, а тоа да се прелее и на врската и саканата личност да не може да разбере каде точно е проблемот. Предизвикот лежи во тоа прво самите да утврдите што е тоа што ве мачи, а дури потоа да поразговарате за тоа со саканата личност. Едно кратко патување би ви дошло одлично овој период.

Младата Месечина на 9 јули ви носи фокус на домот и на она што сакате да го изградите со саканата личност. Важна дата која треба да ја запаметите е и 23 јули која ви носи важни промени во вашата љубовна врска. На 28 јули, ретроградниот Јупитер влегува во Водолија, па сега е време за извинување ако сте и згрешиле нешто на саканата личност.

Слободните Стрелци ги очекува жежок јулиВи доаѓа внимание од повеќе страни, но вие ја чекате својата сродна душа. За некои Стрелци се враќа и партнер од минатото, а голем дел од нив нема да можат да одолеат на уште една љубовна романса со таа личност. Но, бидете внимателни - многу веројатно е дека овој јули една зафатена личност ќе посака да ви се прикаже како слободна. 

На 22 јули, Сонцето влегува во моќниот Лав а тоа ви носи силна самодоверба, но и енергија која ќе ги привлече другите кон вас како магнет. 

Здравје

Се чувствувате добро, но можен е замор.