Риби

Риби (19. II – 20. III)

Работа

Овој напнат период ќе го надминете ако ги завршите моменталните обврски без да прифаќате нови. Потрудете се правилно да го распоредите своето време бидејќи тоа ќе ви помогне во работата. Можни се финансиски проблеми кои ќе ви создадат главоболка, но кои ќе успеете да ги решите до крајот на неделата. Ви доаѓа интересна професионална понуда од една Шкорпија.

Љубов

Ако сте во врска, оваа недела ќе ви биде тешко да бидете трпеливи бидејќи чувствувате дека некои незадоволства доаѓаат на дневен ред и морате да ги исдискутирате со саканата личност. Сепак, бидете тактични и избегнувајте го претераното драматизирање, тоа нема да ве однесе никаде. 

Слободните Риби ќе се впуштат во една љубовна авантура која ќе ги зголеми нивните очекувања. Имате можност да постигнете длабок увид во себеси, но и да достигнете љубовна експлозија. Некои Риби ќе бидат вознемирени од комуникацијата со личноста со која комуницираат, но нема да им биде јасно зошто е тоа така. Личност родена во знакот Бик, Рак или Лав има голема потреба да ве освои. 

Здравје

Без проблеми.

Работа

Некои околности можеби ќе ги стават на тест вашите принципи, но сепак ќе најдете начин да останете доследни на себеси. Можеби ќе морате да донесете важни одлуки поврзани со вашата иднина, но не правете никакви импулсивни потези. Ако вашата работа зависи од некои преговори, бидете внимателни да не пропуштите некои важни детали.

На почетокот на месецот Венера прави секстил со Нептун што ќе ги подобри вашите способности за преговарање и ќе ви помогне да постигнете успех на ова поле. Квадратот на Меркур со Јупитер ви носи мали финансиски проблеми и ве предупредува да не трошите на непотребни работи, или пак прво добро да размислите. Можни се и тешкотии во плаќањата или во односот со надредените.

На 4 мај, Меркур влегува во Близнаци што ќе ви помогне подобро да се организирате во работата и да бидете задоволни од сработеното. Особен успех ги очекува оние Риби кои се архитекти или дизајнери. На 12 мај, Марс прави секстил со Уран правејќи ве покреативни и помагајќи ви да внесете иновации во работата. Можен е застој околу 26 мај кога ни доаѓа помрачувањето на Месечината.

Љубов

Ако сте во врска, вашата чувствителност ќе биде зголемена овој период па можно е да навлегувате во мали конфликти со саканата личност и тоа без причина. Ќе ви се чини дека немате поддршка од никого, а на саканата личност ќе и делувате збунувачки, па дури и себични. Потрудете се да дојдете до компромис и да го подобрите своето расположение со различни активности. 

Некои Риби кои се во врска можно е да чуваат тајни од саканата личност што може да ја наруши динамиката во односот, но и да предизвика оддалечување. 

Ако сте слободни, можно е да се чувствувате нервозно во интеракцијата со некои личности кои ви се допаѓаат. Употребете ја својата интуциија ако чувствувате дека нешто не е како што треба. Ќе се чувствувате многу подобро ако јасно ги изнесете своите очекувања и искрено и пристапите на другата личност. Некои Риби ќе наидуваат на личности кои се заинтересирани за нив, но кои нималку не ги интересираат, а други пак ќе се потрудат да се приближат до личност со која веќе некое време комуницираат. 

Здравје

Избегнувајте претеран напор и одмарајте повеќе. 

Работа

Оваа година носи остварување на плановите, особено оние кои се однесуваат на работата. Ако сте вложувале големи напори во изминатиот период, сега е време да ги соберете плодовите. Оваа година ќе ви биде наклонета од многу аспекти. Сепак, ќе бидете малку сомничави бидејќи сте поучени од искуството, од изминатата година.

Ова е и година на одлични пријателства со колегите, така што ќе воспоставите добар однос и дружењето ќе биде присутно како на работа, така и после работа.

Љубов

На ова поле, ќе бидете фокусирани на себе и на своите приоритети. 

Ако сте во врска, тоа ќе биде малку чудно за саканата личност, но ќе треба добро да објасните зошто ви е потребно тоа. Можни се мали конфликти поради љубомора особено во текот на летните месеци, но ако врската е силна многу лесно ќе ги надминете.

За слободните Риби, друштвените мрежи ви нудат можност да започнете романса. 

Здравје

Зголемете го внесот на калциум и внимавајте на коските.