Девица

Девица (23. VIII – 22. IX)

Работа

Ако се занимавате со свој бизнис, бидете внимателни во однос на договорите и документацијата која ја потпишувате. Можеби ќе наидете на неочекувани соработници, или пак на некој кој лесно започнува конфликт, но не навлегувајте премногу во причините за тоа. Задржете го трпението и тактичноста. 

Љубов

За оние кои се во врска, ова е период кога ќе бидете одалечени од саканата личност и нема многу простор да направите нешто во однос на тоа. Ако некој од вас се соочи со проблеми, поддршката од саканата личност ќе биде тука и тоа е нешто што треба да го имате предвид и да бидете среќни. 

Слободните Девици имаат можност да запознаат интересна личност, можеби ќе почувствувате магнетска привлечност, но дефинитивно ќе бидете хипнотизирани од оваа личност. 

Здравје

Добро се чувствувате, само потрудете се да пешачите повеќе.

Работа

Овој ноември ќе имате можност да запознаете интересни и влијателни личности кои ќе ве инспирираат. Одличен период за оние Девици кои работат со странство или патуваат. Следете ја својата интуиција, но не навлегувајте во различните коментари од луѓето околу вас. Понудете ја помошта дури и кога нема да биде побарана од вас, колегите ќе го ценат тоа. 

Љубов

Ако сте во врска: Овој период ви носи нестабилност на лично ниво, која ќе се рефлектира и на односот со саканата личност. Можно е без потреба да сакате да започнувате конфликти и да станете напорни особено на средината на месецот. Партнерот нема да има големо трпение за вас, па затоа ќе треба да го најдете балансот во врската. Надминете ги своите стравови, сомнежи и тврдоглавост. Ако ви се чини како вашите пријатели да ви судат за врската во која се наоѓате, потрудете се отворено да ги прашате каде лежи проблемот. 

Ако сте слободни: Слободните Девици ќе ги преиспитуваат своите контакти, флертувања и пријателства. Штом вие ќе почнете критички да гледате на другите, тогаш никој нема шанса за добра оценка. Задржете го трпението и не дозволувајте да ги прекинувате односите кои ви се важни поради мали ситници. Размислувањето и анализата се добри, но немојте да бидете престроги кон другите.

Здравје

Можни се настинки и проблеми со дишењето.

Работа

Оваа година ќе биде посветена на нешто што сакате да го правите. Трудот кој го вложувавте досега ќе се исплати, а веќе на крајот на мај ве очекува унапредување или соодветна награда. Сепак, тоа носи и поголеми одговорности, но и заработувачка.

На полето на финансиите, ќе треба малку да заштедите и да не се расфрлате толку многу.

Љубов

На ова поле, ова е многу важна година за вас. Конечно се враќа оптимизмот и веќе имате и поголема самодоверба. 

Ако сте во врска, повремено ќе се соочувате со недоумици и мали недоразбирања со саканата личност, но време е да бидете рационални и да утврдите колку од тоа е издржано, а што не е. Ве очекуваат убави денови со саканата личност, а ако сакате проширување на семејството, тоа и ќе се оствари.

Ако сте слободни, вашите критериуми ќе бидат повисоки па така ќе бидете и попребирливи во љубовта. 

Здравје

Витални сте, зголемете ја само физичката активност.