Бик

Бик (20. IV – 20. V)

Работа

Се јавуваат нови можности, а вие самоуверено одите напред кон нивно освојување. Ако се јават ситуации кои се проблематични, ќе ги решите со тактична комуникација, договор и компромиси. Бидете трпеливи, набљудувајте внимателно и сигурно ќе успеете. 

Љубов 

За оние кои се во врска, оваа недела ќе сакате да мирувате и да уживате во интимните моменти. Важно е да го правите тоа што ви годи. 

Слободните Бикови треба да бидат внимателни бидејќи оваа недела можеби ќе започнете комуникација со неадекватни личности кои ќе пробаат да ви се приближат премногу. Пробајте да се заштитите, бидејќи не сите ви мислат добро.

Здравје

Добро се чувствувате, полни сте со сила и енергија.

Работа

Во ноември доаѓа до зголемена енергија и подобро расположение, така што ќе имате волја за многу обврски и одговорности. Sвездите ве советуваат вашите идеи да ги задржите за себе, за да ги избегнете препреките кои би можеле да наидат од страна на колегите. Не се плашете од конкуренција, но имајте предвид дека некои личности не ви го мислат најдоброто, иако сакате да верувате дека тоа е така. Одложете ги преговорите и состаноците кои не се важни. 

Љубов

Ако сте во врска: Ова е месец кога ќе се чувствувате заглавено и како да ве гуши врската во која се наоѓате. Вашата потреба да бидете свои може лошо да биде сфатена од саканата личност особено ако не успеете да го искомуницирате тоа директно и не покажете дека ви е потребно само малку простор. Слободата ви е важна и партнерот нема да има проблем со тоа, но само ако отворено разговарате. 

Ако сте слободни: Слободните Бикови ќе бидат во центарот на вниманието - многу додворувачи околу нив, многу емоции и желби за дружење. Ова е нешто што е несвојствено за Биковите, но време е да се опуштите и да видите која личност околу вас најмногу ви одговара. Само потрудете се да не бидете погрешно сфатени и да не повредите некого со вашето ноншалантно однесување. 

Здравје

Можни се проблеми со грбот и главоболки.

Работа

Уште на самиот почеток од годината, ве очекуваат многу изненадувања. Намерата е да ве помести малку од комфорот на кој сте навикнати и да ви донесе промени на кои ќе се радувате. Опуштете се, напуштањето на сигурната зона не е толку страшно како што вие го замислувате. Ако се надевате на подобра позиција и поквалитетни услови за работа, тоа ќе дојде, но морате да ги прифатите промените како што доаѓаат.

До почетокот на јули ве очекуваат нови одговорности кои ќе предизвикуваат мали стравови, но тоа е позитивно. Тоа е и период кога доаѓа до унапредување на работа.

Љубов

Ако сте зафатени, ќе ви биде потребна повеќе слобода во текот на оваа година, но ќе треба внимателно тоа да го искомуницирате со саканата личност, за да не бидете погрешно сфатени. Еден дел од Биковите, по долго размислување ќе решат да прекинат долга врска, но кога ќе почувствуваат олеснување, ќе сфатат дека е тоа добра одлука.

Ако сте слободни, оваа година носи промена на љубовниот статус, особено ако подолго време сте биле сами.

Здравје

Оваа година ќе биде турбулентна, без поголеми проблеми на ова поле. Сепак, тоа што највеќе ќе ве мачи е нервозата.