Шкорпија

Шкорпија (23. X – 21. XI)

Ова е недела во која ќе поставувате многу прашања. Во понеделник настапува тригон меѓу Марс и Плутон, кој ви носи љубопитност за романсата и љубовта. Во четврток, Венера влегува во емотивните Риби со што ќе почувствувате силна самодоверба. 

Ова е период на многу прашања и предизвици, но ништо што не можете да издржите, драги Шкорпии. Сепак, главниот фокус е на љубовта. 

Работа

Шкорпиите кои се занимаваат со креативна работа можно е да создадат неверојатни креативни дела. Ако љубовта ви е најголемата инспирација, најголем дел од она што го создавате ќе биде на полето на работата, се додека ја имате слободата која ви е потребна. Секоја работа на која ќе и пристапите со креативност ви носи можност за голем успех оваа недела.

Љубов

За оние кои се во врска или брак, планетите се насочени на ова поле, носејќи ви бура од емоции. Имате можност да се менувате себеси, но и да ја менувате својата врска и да тргнете во насоката која одамна сте ја посакувале. 

Слободните Шкорпии донесуваат важни одлуки, оваа недела. Фокусот е на вашите љубовни односи, но ова поле ве инспирира и ви носи креативна енергија за другите аспекти од вашето живеење. 

Здравје

Проблеми со крвниот притисок и хормонска нестабилност.

Работа

Секоја упорност ви носи поволни резултати а тоа ќе го почувствувате уште на почетокот на март. Низ задоволство и тимска работа ќе ги подобрувате позициите на работното место и ќе се чувствувате добро во однос на тоа. Во еден момент ќе бидете принудени да ги промените моменталните планови во корист на идните ситуации. 

Венера на 3 март прави секстил со Уран, што ви носи неочекувана можност за подобрување и проширување на вашите партнерства, но и можност за успешно претставување во јавноста преку ваш проект. Марс на 4 март влегува во знакот Близнаци што ќе ве мотивира поангажирано да работите на подобрување на полето на платен промет, а и ви носи успех во тоа. Ќе имате корист од инвестиции и активности на берзата, но и голем успех ако решите да започнете сопствен бизнис.

Сонцето и Венера во втората половина на март ви носат конјункција со Нептун што остава простор за многу успешни креативни проекти. Ќе имате одлично чувство за потребите на вашите клиенти и ќе се чувствувате прилично исполнето во однос на работата.

Меркур на 15 март влегува во Риби што од вас бара да избегнете ризични работи и вложувања и да ги одложите сите важни договори за недела-две. Тешкотии доаѓаат за оние кои се занимаваат со угостителство и организација на прослави. Сонцето и Венера прават секстил со плутон што ви носи одличен напредок во однос на редовните работни обврски.

Невработените Шкорпии ќе добијат шанса да се вработат на полето на услугите, индустријата, градежниот сектор и областите поврзани со модерни технологии.

Љубов

Ако сте во врска, овој месец ви носи одлични односи со саканата личност. Вашиот однос ќе стане поквалитетен и ќе чувствувате силна поврзаност. 

Ако сте слободни, ќе запознаете личност која ви одговара и емоционално и интелектуално, но највеќе ќе ве привлече нејзиниот изглед. Можни се силни чувства уште по првата или втората средба. Некои Шкорпии ќе се препуштат на страстите со личност со која досега се гледаа само повремено. Љубовните искуства во минатото можеби ве разочараа, но тоа не значи дека тие ќе се повторат. Тогаш кога ќе помислите дека немате среќа во љубовта, доаѓа вистинска љубов за вас. 

Здравје

Ќе бидете полни со енергија и постојано во движење. Овој месец ви носи одлично здравје.

 

Работа

Новата година која е пред вас, ви носи многу возбудувања но и брз ритам на кој не сте навикнати досега. Оваа година, ќе бидете прилично поотворени и комуникативни за разлика од претходната. Минатата година се дистанциравте од другите, сакавте мир за себе, но оваа ќе биде поинаква.

Одличен период за пишување, продажба на недвижности и подобрување на односите со колегите. Доаѓа зголемување на платата, но за тоа ќе треба самите да се изборите, нема да дојде само од себе.

Љубов

Многу работи ќе се променат на ова поле во текот на 2020.

Ако сте во врска, доаѓа до подобрување на односите со саканата личност и тоа значително. Ќе бидете потопли и попосветени. Ќе ви биде потребна и поголема слобода, но ќе ги смените и своите лични ставови во голема мера. Сето она од што бегавте и го стававте под тепих, доаѓа кон вас и ве менува.

Слободните Шкорпии ќе го променат својот љубовен и емотивен статус. Ќе најдете личност која ги исполнува вашите високи критеруми и ваша ќе треба да биде одлуката дали сакате да ја задржите до себе.

Здравје

Можни се зачестени главоболки и мигрени. Потребен ќе ви биде и  добар одмор.