Лав

Лав (23. VII – 22. VIII)

Што можете да научите за себе? Квадратот на Венера и Нептун создава баланс меѓу она што го учите и знаете за себеси и она што го споделувате со другите. Во сабота, Марс влегува во Шкорпија во вашата зона на емоции, давајќи ви дозвола да чувствувате различни емоции и да се носите успешно со тоа. Не се осудувајте себеси за она што го чувствувате и како го отворате срцето пред другите.

Работа

Оваа недела ќе бидете затрпани со работа, поради што морате да бидете особено трпеливи. Со оглед на тоа дека потребата за тимска работа е огромна, потрудете се да се поврзете со другите и да соработувате за заедничко добро, но истовремено потрудете се да ги избегнете драмите кои се присутни на работното место. Некои Лавови размислуваат за селидба или адаптација на животниот простор. 

Некои Лавови ќе ја променат насоката во која се движат со цел да постигнат увид во тоа што им е важно, но и за можностите кои ги имаат на располагање за да успеат. Тоа може да биде почеток на нешто големо во вашиот живот, а сега ја имате и поддршката на ѕвездите во однос на тоа, но треба да се движите полека, чекор по чекор. Некои Лавови ќе добијат понуда за краткорочна соработка.

Љубов

За оние кои се во врска, ова е период кој ви желба од партнерот да им обрнете внимание  и да им дадете поголема поддршка, па направете го тоа во интерес на врската.

Слободните Лавови ќе се сретнат со личност од минатото, а тоа ќе разбуди многу емоции во нив. 

Здравје

Ве мачи замор кој е последица на напорната работа.

Работа

Кога станува збор за работата, септември ви носи можност да се фокусирате на завршување на некои важни активности, проверка дека сите ваши планови се реализирани, а потоа и нови идеи кои би сакале да ги реализирате до крајот на годината. Доколку имате нови идеи или проекти за почеток задржете ги за себе, барем додека тие не се развијат во нешто поконкретно. Службени патувања не се препорачливи овој период, па затоа добро ќе биде да почекате барем малку.

На 6 септември со младата Месечина се активира вашата куќа на изобилство, така што ќе имате милион шанси да заработите, но и да се чувствувате одлично во однос на работата. На 14 септември, Марс ја активира вашата куќа на комуникација што ви носи можност лесно да се поврзете со нови клиенти и соработници и да ја подобрите динамиката на работа во својот тим. Но, бидете внимателни како комуницирате, бидејќи некои луѓе би можеле да ве доживеат како арогантна личност. 

За некои Лавови се активира соработката со странство, а некои претставници на овој знак би можеле да добијат и можност за преселба поради работата. Имате и добри аспекти доколку сакате да отпочнете приватен бизнис, особено доколку веќе имате разработена идеја, а немавте храброст досега. Следете ја својата интуцијата во текот на овој месец, но ќе можете да се потпрете и на еден Овен или Јарец. 

Месецот завршува со ретроградниот Меркур на 27 септември, а ова е уште еден период кога треба да бидете внимателни во комуникацијата и да обрнете внимание на тоа како комуницирате особено во онлајн светот. 

Љубов

За оние Лавови кои се во врскасептември ќе биде месец кога ќе се соочат со проблеми, но со кои успешно ќе се носат поради своите способности. Важно е да задржите отворен ум и така да им пристапите на проблемите. Вашата работа ве оддалечува од саканата личност, а ако тоа е навистина така, треба да заборавите на егото и да ја покажете својата ранливост, но и отвореност за комуникација. 

 

Почетокот на месецот ви носи многу можности на ова поле, па ќе можете да избирате меѓу повеќе кандидати. Сепак, за многу Лавови на врата би можела да чукне вистинската идеална љубов која одамна ја посакувале. На 10 септември со влегувањето на Венера во вашата четврта куќа ќе посакате сигурност и стабилност, а ова е совршен момент да изберете вистински партнер покрај себе. 

Слободните Лавови ќе бидат во можност да преземат нешто конкретно особено доколку станува збор за личност за која не се сигурни како се чувствува. Симпатиите може се обострани, но вие не можете да ја прочитате другата страна и тоа страшно ќе ви пречи,но ќе најдете решение. Работите ќе бидат појасни по еден отворен и искрен разговор.

Здравје

Можни се проблеми со нозете.