Јарец

Јарец (22. XII – 19. I)

Страдањето е монолог, но лечењето дијалог. Не го заборавајте тоа, драги Јарци. Квадратот на Венера и Нептун ви помага да комуницирате за да се излечите од некои стари рани и да ставите крај на некои приказни. Марс влегува во Шкорпија во сабота во вашата зона на пријателства, ставајќи ве на лидерска позиција меѓу пријателите. Тоа ви носи повеќе енергија, искуства и успех во вашите социјални контакти.

Работа

Овој период ќе бидете опседнати со работата и подобрување на финансиската ситуација. Доаѓа нов бран на почетоци, а вие промените ги доживувате како нешто нормално. Во текот на целиот период ќе имате поддршка, а што и да планирате или договарате ќе имате долгорочен успех. Освен тоа, ќе бидете и потолерантни кон околината.

Сепак, немојте да се однесувате тврдоглаво и да ги притискате другите, бидејќи секој има свој тек на работа. Покажете ја својата толеранција во повеќе аспекти на работата, но и во зближување со колегите на лична основа. Мала промена во перспективите ќе ви донесе можност да дојдете до оптимални решенија. 

Љубов

За оние кои се во врска, ова е период  во кој можни се промени на ова поле, особено доколку не се чувствувате среќно во врската. Ова е време за сериозни разговори, анализи и планови како да се продолжи понатаму. 

Слободните Јарци  ги очекуваат нови средби, додворувања и флерт. Можна е и страствена афера која ќе ви ги промени видиците.

Здравје

Внимавајте на здравјето.

Работа

Септември е неповторлив месец за Јарците и момент кога ќе треба да работите и да го вложите своето знаење и енергија. Бидете подготвени полека да се отворат вратите на рајот за вас иако тоа е силен збор за еден затворен и тврдоглав Јарец, како што сте веројатно самите. За некои Јарци, можен е службен пат во странство и поврзување со личност родена во знакот Рак со која ќе остварите успешна соработка. 

Ова е многу важен период за вашиот знак бидејќи ќе бидете во можност да воспоставите одлична комуникација со оние од кои очекувате поддршка во врска со долгорочните планови кои ги имате. Потребно е да бидете свесни и со студена глава да влезете во некои работи кои ќе се развиваат за ваше добро. Не си дозволувајте да доцните или пак да се нервирате, туку бидете упорни и стабилни без откажување на плановите.

На 14 септември, Марс ја активира вашата десетта куќа на кариера каде ќе бидете амбициозни но и ќе успеете да се наметнете како авторитет во различни области. Ваквата енергија ќе ви помогне да се изборите за промоцијата која ја заслужувате. Важни вести стигнуваат за вас на 20 септември околу полната Месечина која настапува во вашето трето поле на комуникација и ви носи интересни пораки. 

Крајот на месецот ви носи одлични можности за соработка со еден воден или земјен знак, како и голем креативен потенцијал. Со ретроградниот Меркур на 27 септември ќе успеете да утврдите што не функционира на ова поле и да се ослободите од стресните ситуации. 

Љубов

Септември е месец во кој ќе треба да бидете целосно искрени во изразувањето на своите чувства, бидејќи другата страна ќе умее да го цени тоа. Младата Месечина на 6 септември е поврзана со вашата деветта куќа на отворен ум и ова е време кога ќе почнете да ги гледате нештата на поинаков начин. 

Сезоната на Вагите која започнува на 23 септември ви носи големи позитивни промени на ова поле. 

Слободните претставници на овој знак имаат желба да влезат во врска со личност родена во знакот Шкорпија или Бик. Но, бидете поупорни и покажете ги своите чувства, бидејќи тие не можат да ги читаат вашите мисли. Една Вага или Водолија се совршени за вас овој период. 

Кога станува збор за Јарците кои се во врска, можни се проблеми околу заедничкиот имот. Други Јарци пак ќе бидат во стабилна врска и нема премногу внимание да обрнуваат на ситните проблеми кои ќе се јавуваат постојано. Ова е многу значаен период за многу Јарци, бидејќи ќе одлучат да влезат во брак или да започнат заеднички живот. 

Здравје

Внимавајте да не настинете. Потребни ви се повеќе витамини.