Овен

Овен (21. III – 19. IV)

Работа

Успехот доаѓа оваа недела, но низ интензивни преговори. Сакајте се себеси, наоружете се со трпение и верувајте во себе. Немате премногу време за анализа, оставете го тоа за подоцна. Само одете чекор по чекор и на крајот на неделата, прославете го успехот.

Љубов

За оние кои се во врска, ве оптоваруваат емоциите во врската, сега не е време за исцрпувачки разговори. Дозволете и на саканата личност да постапи како што мисли дека треба и не се мешајте во тоа. Ако згреши, дискутирајте го тоа подоцна, ако успее, дајте и признание. 

Слободните Овни се многу шармантни и имаат можности за нови познанства, оваа недела. 

Здравје

Можни се главоболки поради промена на времето.

Работа

На ова поле доаѓаат напнати моменти, а можни се и неколку непријатни ситуации. Внимавајте како ќе постапите со информациите кои ги имате, а не брзајте со донесување одлуки. Насочени сте кон материјални достигнувања и тоа е во ред, но потрудете се да изградите компромис и добра соработка со колегите. Добар период за инвестиции.

Љубов

Ако сте во врска: Ќе добиете можност да ги исправите грешките во однос на партнерот, односно ќе имате можност да се искупите и да покажете дека сте го промениле својот став. Покажете трпение и смиреност, на партнерот му е важно да види дека нудите поддршка и љубов. Овој месец, најважни се разбирањето и довербата.

Ако сте слободни: Потребно ви е трпение овој период. Ќе запознаете интересна личност но можеби погрешно ќе процените како се чувствуваат од нивна страна. Не брзајте, бидете внимателни.

Здравје

Не се исцрпувајте. 

Работа

Во новата година, ќе навлезете полетно, бидејќи вашата планета е во поволен аспект со Сонцето. Ќе бидете мудри, филозофски настроени, спремни за акција или авантура, многу тешко ќе им биде на другите да го следат вашето темпо. На работа ќе бидете лидер и тоа ваквата состојба ќе трае до март. 

Потоа, на 29 март доаѓа време да се посветите на проблемите кои долго време чекаат на ред. Тогаш сериозно ќе се посветите на вашите професионални активности и ќе бидете успешни.

Кога станува збор за работата, оваа година ќе биде многу успешна за вас. Поддршката на авторитетите нема да изостане и постојано ќе правите чекор напред. Уживајте во успехот.

Љубов

За зафатените Овни, оваа година носи многу предизвици. Причина за тоа се потешкотиите во комуникацијата со саканата личност. Некако, како навистина да ќе ви биде тешко да се разберете. Ќе се тврдоглавите еднакво и некако ќе се борите за контрола во врската. 

Лекцијата која ќе морате да ја совладате е како да бидете во врска и да се носите со партнерството. 

Ако сте слободни, оваа година носи созревање на ова поле. Можна е судбинска средба со личност која ќе има значително поразлични ставови од вас.

Здравје

Препораката е да внимавате на повреди, особено на главата, колената и зглобовите.