Овен

Овен (21. III – 19. IV)

Работа

Не започнувајте задачи за некои не сте доволно компетентни, ниту пак нешто што не ви е доделено од страна на шефовите. Вашата самопочит е најважна овој период, потребно е да застанете позади себеси и да си покажете и себеси но и на другите, колку вредите.Ако носите одлуки, почекајте да бидете сигурни, а дури потоа делувајте.

Љубов

За оние кои се во врска, ова е недела кога ќе се мачите со својата потреба да ги преиспитувате мислите на саканата личност, а веќе знаете дека тоа е ваша несигурност, а не нивна. Важно е да донесете одлука на саканата личност да и дадете шанса да се изрази, наместо да се препуштате на сомнежи и да навлегувате длабоко во својата несигурност. 

Слободните Овни се исто така под влијание на својата несигурност. Не знаете што сакате, а истовремено сакате многу внимание од другите околу вас. Однесувајте се како што се чувствувате, нема потреба да калкулирате. 

Здравје

Погрижете се за своето здравје.

Работа

Совесноста е клуч на успехот во текот на овој месец. Не се впуштајте во ризични потфати, бидете смирени и ако започнувате нови работи, не прескокнувајте важни чекори. Ова е добар период за преговори и состаноци и отпочнување нова соработка. Ќе биде важно да направите организиран распоред, но и да ги распределите своите приоритети. 

Љубов

Ако сте во врска: Во текот на ноември ќе ги преиспитувате своите одговорности во вашата врска. Ќе успеете реално да ја процените ситуацијата и да дојдете до реален увид, а тоа ќе ви помогне да ја унапредите врската на едно повисоко ниво. Споделете ги со саканата личност своите надежи, стравови и желби. Така ќе успеете да решите многу важни прашања. 

Ако сте слободни: Слободните Овни ќе бидат во искушение. Можно е околу вас многу личности да бидат заинтересирани за вас, но важно е како ќе се поставите кон нив. Останете на дистанца, набљудувајте се себеси и утврдете што е тоа што го сакате. Така ќе успеете да дојдете до значајни промени во вашиот живот, но само со трпение и рационалност. 

Здравје

Не ги занемарувајте симптомите во текот на овој месец. Не заборавајте и на витамините и минералите.

Работа

Во новата година, ќе навлезете полетно, бидејќи вашата планета е во поволен аспект со Сонцето. Ќе бидете мудри, филозофски настроени, спремни за акција или авантура, многу тешко ќе им биде на другите да го следат вашето темпо. На работа ќе бидете лидер и тоа ваквата состојба ќе трае до март. 

Потоа, на 29 март доаѓа време да се посветите на проблемите кои долго време чекаат на ред. Тогаш сериозно ќе се посветите на вашите професионални активности и ќе бидете успешни.

Кога станува збор за работата, оваа година ќе биде многу успешна за вас. Поддршката на авторитетите нема да изостане и постојано ќе правите чекор напред. Уживајте во успехот.

Љубов

За зафатените Овни, оваа година носи многу предизвици. Причина за тоа се потешкотиите во комуникацијата со саканата личност. Некако, како навистина да ќе ви биде тешко да се разберете. Ќе се тврдоглавите еднакво и некако ќе се борите за контрола во врската. 

Лекцијата која ќе морате да ја совладате е како да бидете во врска и да се носите со партнерството. 

Ако сте слободни, оваа година носи созревање на ова поле. Можна е судбинска средба со личност која ќе има значително поразлични ставови од вас.

Здравје

Препораката е да внимавате на повреди, особено на главата, колената и зглобовите.