Неделен хороскоп: 17-23 јуни

Што ни носи неделата која е пред нас?

Photo by Patrick Robert Doyle on Unsplash

ОВЕН

Што значи домот за вас? Меркур влегува во Рак во понеделник, што ве поттикнува да го поставите ова прашање за подлабоки одговори. Потоа,  сезоната на Рак започнува во среда, инспирирајќи ве да дадете приоритет на вашата емоционална безбедност. Петочната полна месечина во зоната на вашата кариера во Јарец,  сака да ги донесе професионалните промени што ги баравте, особено ако зачекорите во лидерство, дисциплина и интегритет!

Прочитајте повеќе тука.

БИК

Проширете ги вашите јазични вештини, проширете го вашиот свет.  Меркур влегува во Рак во понеделник, инспирирајќи ве да ја зајакнете комуникацијата. Во среда започнува сезоната на Рак, охрабрувајќи ве да ги следите вашите љубопитности. Петочната полна месечина во Јарец во вашиот авантуристички сектор ве поттикнува малку да се оддалечите овој викенд за да го ресетирате вашето размислување и да ја видите ситуацијата поинаку.

Прочитајте повеќе тука.

БЛИЗНАЦИ

Вашите пари работат за вас. Меркур влегува во Рак во понеделник, зголемувајќи ја вашата финансиска писменост во голема мера. Сезоната на Ракот започнува во среда, помагајќи ви да изберете нови вредности кои ја одразуваат возбудливата година што претстои. Петочната полна месечина во Јарец во зоната на интимност ве поттикнува да ги однесете вашите односи на подлабоки и подоверливи места.

Прочитајте повеќе тука.

РАК

Зората е тука! Меркур влегува во вашиот знак во понеделник, кревајќи ја маглата и темнината што ги имавте последниот месец. Потоа, вашата роденденска сезона започнува во среда - нека ви се остварат сите желби. Полната месечина во вашата романтична зона во петок поканува нова врска, ја продлабочува врската во која се наоѓате и ви носи убави моменти.

Прочитајте повеќе тука.

ЛАВ

Земете одмор. Меркур влегува во Рак во понеделник, иницирајќи размислување и повлекување за вас. Потоа сезоната на Рак започнува во среда, помагајќи ви да дадете приоритет на одморот, грижа за себе и да направите мал застој пред роденденските прослави. Полната месечина во вашата рутинска зона на Јарец во петок ви помага да се посветите на практики и стратегии кои инспирираат благосостојба, но чувајте ги целите кои се неопходни за успех!

Прочитајте повеќе тука.

ДЕВИЦА

Време е за дружба. Меркур влегува во Рак во понеделник и брзо ве носи од работата до дружење со пријателите. Сезоната на Рак започнува во среда, иницирајќи го вашето најсоцијално поглавје во годината, затоа давајте им приоритет на луѓето повеќе, а  помалку на продуктивноста. Петочната полна месечина во зоната на доверба во која владее Јарецот ве инспирира да преземете голем, креативен, ранлив ризик - ќе бидете наградени за тоа.

Прочитајте повеќе тука.

ВАГА

Вие сте главната ѕвезда! Меркур влегува во Рак во понеделник, носејќи ви идеи за кариера за решавање на проблеми кои ви помагаат вам и на вашите колеги. Сезоната на Рак започнува во среда, барајќи од вас да зачекорите во водство насочено кон срцето, покажувајќи грижа на доследни и конкретни начини. Петочната полна месечина во зоната на емоциисигурно ќе го направи викендот нежен, затоа бидете љубезни кон себе и со другите.

Прочитајте повеќе тука.

ШКОРПИЈА

Среќно патување! Меркур влегува во Рак во понеделник, ставајќи ја желбата за патување  на прво место. Сезоната на Рак започнува во среда, охрабрувајќи ве да патувате во нови земји и места кои инспирираат учење. Петочната полна месечина во Јарец во вашата комуникациска зона ве инспирира да го обликувате вашето однесување со јазик за јасно разбирање и договор.

Прочитајте повеќе тука.

СТРЕЛЕЦ

Која е вашата вистина? Меркур влегува во Рак во понеделник, помагајќи ви да ги откриете подлабоките автентични димензии на ситуацијата. Тогаш сезоната на Рак започнува во среда, ставајќи ја интимноста, еротиката и трансформацијата во летниот воздух за вас! Петочната полна месечина во вашата зона на приходи ви помага да го преуредите вашиот пристап кон финансиите со поодговорен и дисциплиниран поглед.

Прочитајте повеќе тука.

ЈАРЕЦ

Спротивностите се привлекуваат. Меркур влегува во Рак во понеделник, инспирирајќи ве да преговарате за разликите и спротивностите. Тогаш сезоната на Рак започнува во среда, започнувајќи едно од вашите најромантични поглавја во годината. Петочната полна месечина во вашиот знак е една од двете моќни полни месечини овој месец, што ви помага да најдете крај на некои приказни и да се предадете од минатото за да можете да живеете поцелосно во сегашноста.

Прочитајте повеќе тука.

ВОДОЛИЈА

Тоа се малите нешта, Водолија. Меркур влегува во Рак во понеделник, насочувајќи го вашето внимание на деталите каде се донесуваат решенија. Потоа сезоната на Рак започнува во среда, охрабрувајќи ве да испробате пристап само со мали цели кога станува збор за благосостојбата. Петочната полна месечина во зоната на завршетоци под контрола на Јарецот инспирира духовна пракса, помагајќи ви да се ослободите од болките од минатото.

Прочитајте повеќе тука.

РИБИ

Излезете меѓу луѓето! Меркур влегува во Ракот во понеделник, враќајќи ја веселбата во вашиот живот. Потоа, сезоната на Рак започнува во среда, инспирирајќи ве да се видите себеси како фундаментално достојни за љубов, радост и припадност. Петочната полна месечина во зоната на пријателство ве поврзува со луѓето што ви недостасувале - тие сакаат да ве потсетат на вашата вредност!

Прочитајте повеќе тука.