Моќен астро период: Наскоро сонцето влегува во Шкорпија, три знаци треба да се подготват за промени

Сонцето, планетата на виталноста, на 23 октомври влегува во водената Шкорпија, каде што ќе остане до 22 ноември.

Шкорпијата е осмиот знак на зодијакот, а Сонцето во Шкорпија носи длабока, интензивна и страсна енергија.

Еве неколку карактеристики на Сонцето во Шкорпија:

Страст

Луѓето со Сонцето во Шкорпија обично се исклучително страствени и интензивни. Имаат силни емоции и се стремат кон длабоки емотивни врски.

Тајност

Шкорпиите сакаат тајни и мистерии, па луѓето со Сонцето во овој знак често имаат мистериозна страна на нивната личност.

Упорност

Оваа позиција на Сонцето дава исклучителна упорност и решителност. Луѓето со Сонцето во Шкорпија често се подготвени да се борат за она што го сакаат и сакаат да ги надминат пречките.

Трансформација

Шкорпијата е знак на трансформација, па овие луѓе често поминуваат низ длабоки лични промени и еволуција во текот на нивниот живот.

Моќна енергија

Сонцето во Шкорпија со себе носи моќна енергија. Овие луѓе можат да бидат лидери и многу влијателни во нивната околина.

Склоност кон длабока анализа

Шкорпиите се склони кон длабока интроспекција и анализа. Сакаат да ги истражуваат тајните на умот и човечката природа.

Емоционална интуиција

Луѓето со Сонце во Шкорпија често имаат исклучителна емоционална интуиција и способност да „читаат“ други луѓе.

Склоност кон љубомора и посесивност

Оваа положба на Сонцето може да доведе до љубомора и посесивност во меѓучовечките односи, бидејќи Шкорпиите чувствуваат и се грижат длабоко за нивните односи.

Сонцето во Шкорпија поволно ќе влијае на Шкорпиите, Раковите и Рибите, но нема да ги задоволи Лавовите, Биковите и Водолиите.