Овен

Овен (21. III – 19. IV)

Работа

Работите се одвиваат навистина брзо, но за вас делува како сите нешта да се бавни. Пробајте да не брзате за да не направите погрешен чекор. 

Љубов

Страста ќе биде основа на вашите односи, оваа недела. Но, не е резервирана само за спалната соба туку за се што ќе правите, во сите области. На саканата личност ќе и се допаѓа тоа, а вие посакајте само да потрае. За слободните Овни, доаѓаат многу прилики.

Здравје

Лоша циркулација и осцилации во притисокот.

Работа

Во периодот кој следи ќе морате напорно да работите за да ја одржите заработувачка на солидно ниво. Успехот ќе дојде, но самите сте кројачи на сопствената среќа, така што во јануари сите работи зависат од вас. По природа сте многу самокритични, но овој месец ќе сакате да ги критикувате и другите. 

Кога ќе донесувате одлуки, бидете внимателни и сигурни во тоа. Избирајте ги соработниците внимателно и што и да правите не ги кријте својот ентузијазам и инспирација.

Љубов

Ако сте во врска: Овој месец е како создаден за паралелни врски и забранета љубов. Веќе на почетокот на јануари ќе флертувате со многу луѓе и воопшто нема да имате грижа на совест за тоа. Но, водете сметка. Работите лесно можат да излезат на виделина. Крајот на месецот носи интересно познанство со личност родена во воздушен знак.

Ако сте слободни: За слободните Овни, оваа зима е идеална за нова љубов. Вие сте еден од оние знаци каде разумот и емоциите не одат еден покрај друг. Моментално тежнеете кон некои идеали, но ќе морате малку да се потсмирите и да бидете рационални. Во средината на месецот, можно е познанство преку пријател или роднина. 

Здравје

Ќе се чувствувате феноменално и ќе бидете полни со енергија.

Работа

Во новата година, ќе навлезете полетно, бидејќи вашата планета е во поволен аспект со Сонцето. Ќе бидете мудри, филозофски настроени, спремни за акција или авантура, многу тешко ќе им биде на другите да го следат вашето темпо. На работа ќе бидете лидер и тоа ваквата состојба ќе трае до март. 

Потоа, на 29 март доаѓа време да се посветите на проблемите кои долго време чекаат на ред. Тогаш сериозно ќе се посветите на вашите професионални активности и ќе бидете успешни.

Кога станува збор за работата, оваа година ќе биде многу успешна за вас. Поддршката на авторитетите нема да изостане и постојано ќе правите чекор напред. Уживајте во успехот.

Љубов

За зафатените Овни, оваа година носи многу предизвици. Причина за тоа се потешкотиите во комуникацијата со саканата личност. Некако, како навистина да ќе ви биде тешко да се разберете. Ќе се тврдоглавите еднакво и некако ќе се борите за контрола во врската. 

Лекцијата која ќе морате да ја совладате е како да бидете во врска и да се носите со партнерството. 

Ако сте слободни, оваа година носи созревање на ова поле. Можна е судбинска средба со личност која ќе има значително поразлични ставови од вас.

Здравје

Препораката е да внимавате на повреди, особено на главата, колената и зглобовите.