Овен

Овен (21. III – 19. IV)

Работа

Вие се брзате, но оваа недела не ви носи можност да финиширате со некои важни работи. Работите ќе бидат генерално добри, но можна е грешка во пресметките. Бидете особено внимателни ако работите со пари.

Љубов

За оние кои се во врска, оваа недела носи дистанцираност и незадоволство. Ова многу ќе се одрази на оние Овни кои овие денови нема да можат да кренат глава од работа. Потрудете се да најдете време за саканата личност.

За слободните Овни доаѓа личност со голема разлика во годините, но работите нема да одат така глатко. Ќе треба малку да се помачите.   

Здравје

Кивавица, настинки, вироза.

Работа

Вашата владеачка планета ви помага да се заземете за својата работа и кариера, овој месец. Ќе направите голем напор, но можни се и големи успеси поради тоа. Бидете горди на себе за постигнатото. Сепак, ако имате надредени, бидете многу внимателни во контактите со нив. 

Љубов

Ако сте во врска: Овој месец носи многу проблеми и конфликти, а за некои од родените во овој знак можен е и почеток на паралелна врска, што е многу лоша одлука за вас. Потребно е да вложите малку повеќе трпение за саканата личност. 

Ако сте слободни: Овој месец ќе се посветите првенствено на работата и кариерата. Можни се интересни ситуации и флерт дури на крајот на месецот.

Здравје

Можни се мали повреди.

Работа

Во новата година, ќе навлезете полетно, бидејќи вашата планета е во поволен аспект со Сонцето. Ќе бидете мудри, филозофски настроени, спремни за акција или авантура, многу тешко ќе им биде на другите да го следат вашето темпо. На работа ќе бидете лидер и тоа ваквата состојба ќе трае до март. 

Потоа, на 29 март доаѓа време да се посветите на проблемите кои долго време чекаат на ред. Тогаш сериозно ќе се посветите на вашите професионални активности и ќе бидете успешни.

Кога станува збор за работата, оваа година ќе биде многу успешна за вас. Поддршката на авторитетите нема да изостане и постојано ќе правите чекор напред. Уживајте во успехот.

Љубов

За зафатените Овни, оваа година носи многу предизвици. Причина за тоа се потешкотиите во комуникацијата со саканата личност. Некако, како навистина да ќе ви биде тешко да се разберете. Ќе се тврдоглавите еднакво и некако ќе се борите за контрола во врската. 

Лекцијата која ќе морате да ја совладате е како да бидете во врска и да се носите со партнерството. 

Ако сте слободни, оваа година носи созревање на ова поле. Можна е судбинска средба со личност која ќе има значително поразлични ставови од вас.

Здравје

Препораката е да внимавате на повреди, особено на главата, колената и зглобовите.