Овен

Овен (21. III – 19. IV)

Работа

Се подобрува атмосферата на работното место. Некои Овни ќе мораат да се посветат на незавршените обврски. Ова е недела која ви носи монотонија, но уживајте во мирот.

Љубов

Со мирен пристап и хумор можете да ги надминете сите конфликти. Бидете дипломат. 

За слободните Овни доаѓаат нови луѓе, станувате несигурни бидејќи никој не ги исполнува вашите очекувања.  

Здравје

Погледнете некој добар филм.

Работа

Овој месец ќе дојдете до израз со своите јавни настапи, а вашите организациски способности ќе дојдат до израз. Со вештите потези ќе дојдете до унапредување овој месец. Сепак, избегнувајте да се занимавате со некои работи во кои немате искуство и избегнувајте отпочнување соработка со личности со кои не сте соработувале досега. 

Невработените Овни ќе добијат можност да се вработат во секторите за финансии и трговија. 

Љубов

Ако сте во врска: Овој месец носи можност за остварување на заедничките цели. Ќе добиете целосна поддршка, но и внимание од саканата личност, но можно е да не можете да се договорите околу заедничките финансии. Можна е и мала љубомора, овој месец. 

Ако сте слободни: Овој месец ви носи можност за нови познанства, а една од тие личности ќе биде совршена за вас поради својата лојалност и практичност. Можно е да почнете да се гледате, но ќе видите дека сте многу различни. 

Здравје

Променливо и нестабилно здравје.

Работа

Во новата година, ќе навлезете полетно, бидејќи вашата планета е во поволен аспект со Сонцето. Ќе бидете мудри, филозофски настроени, спремни за акција или авантура, многу тешко ќе им биде на другите да го следат вашето темпо. На работа ќе бидете лидер и тоа ваквата состојба ќе трае до март. 

Потоа, на 29 март доаѓа време да се посветите на проблемите кои долго време чекаат на ред. Тогаш сериозно ќе се посветите на вашите професионални активности и ќе бидете успешни.

Кога станува збор за работата, оваа година ќе биде многу успешна за вас. Поддршката на авторитетите нема да изостане и постојано ќе правите чекор напред. Уживајте во успехот.

Љубов

За зафатените Овни, оваа година носи многу предизвици. Причина за тоа се потешкотиите во комуникацијата со саканата личност. Некако, како навистина да ќе ви биде тешко да се разберете. Ќе се тврдоглавите еднакво и некако ќе се борите за контрола во врската. 

Лекцијата која ќе морате да ја совладате е како да бидете во врска и да се носите со партнерството. 

Ако сте слободни, оваа година носи созревање на ова поле. Можна е судбинска средба со личност која ќе има значително поразлични ставови од вас.

Здравје

Препораката е да внимавате на повреди, особено на главата, колената и зглобовите.