Шкорпија

Шкорпија (23. X – 21. XI)

Работа

Креативноста ќе ви биде нагласена во текот на целата недела, но на работа ќе се соочувате со цунами од обврски. Внесете се во работата, дајте се од себе и не мислете многу. Некои луѓе ќе ве нервираат оваа недела, но пробајте да работите сами и да ги игнорирате. Работите се такви какви што се, не трудете се да го менувате тоа што не можете. 

Љубов

За оние кои се во врска, можни се измешани емоции овој период. На момент ќе ги сакате до небо, а потоа ќе се однесувате како да не можете да ги гледате покрај себе. Пробајте да утврдите во што е проблемот, а ако е до вас, не им оставајте погрешен впечаток дека не се сакани. Несигурни сте во однос на себе или некои чувства, но ќе морате да поработите на тоа. 

За слободните Шкорпии, сакате некого и таа личност ве сака вас, но нешто ве кочи. Никако да се договорите.

 Здравје

Одморете се и променете ја исхраната.

Работа

Можно е придвижување или ново отпочнување на некои стари планови. Важно е да бидете будни и внимателни на состаноците на работа. Не кријте информации од другите и бидете особено тактични околу колегите кои не се тимски играчи. Ќе успеете да ги исполните сите свои очекувања овој месец, но треба да сте многу внимателни. Овој месец има голем потенцијал да ве измори.

Љубов

Ако сте во врска: Време е за непријатна искреност во партнерските односи. Но, добро одмерете ги зборовите, не кажувајте нешто за што подоцна ќе зажалите и нема да можете да го вратите назад. Признајте ги своите грешки и побарајте простување, ако навистина сте погрешиле. Тоа е едноставен рецепт, колку и да ви се чини тешко и комплицирано.

Ако сте слободни: Слободните Шкорпии исто така ќе се соочуваат со напнати моменти - за момент ќе се будат пеперутки, за момент ќе се оладите. Ако ви се допаѓа некоја личност, дајте и можност да ве запознае.

Здравје

Можни се главоболки, а ќе ви бидат потребни мир и релаксација овој месец.

Работа

Новата година која е пред вас, ви носи многу возбудувања но и брз ритам на кој не сте навикнати досега. Оваа година, ќе бидете прилично поотворени и комуникативни за разлика од претходната. Минатата година се дистанциравте од другите, сакавте мир за себе, но оваа ќе биде поинаква.

Одличен период за пишување, продажба на недвижности и подобрување на односите со колегите. Доаѓа зголемување на платата, но за тоа ќе треба самите да се изборите, нема да дојде само од себе.

Љубов

Многу работи ќе се променат на ова поле во текот на 2020.

Ако сте во врска, доаѓа до подобрување на односите со саканата личност и тоа значително. Ќе бидете потопли и попосветени. Ќе ви биде потребна и поголема слобода, но ќе ги смените и своите лични ставови во голема мера. Сето она од што бегавте и го стававте под тепих, доаѓа кон вас и ве менува.

Слободните Шкорпии ќе го променат својот љубовен и емотивен статус. Ќе најдете личност која ги исполнува вашите високи критеруми и ваша ќе треба да биде одлуката дали сакате да ја задржите до себе.

Здравје

Можни се зачестени главоболки и мигрени. Потребен ќе ви биде и  добар одмор.