Три намирници кои помагаат во согорување на масните наслаги на стомакот

Масните наслаги се голем ризик за гојазност, а и други заболувања.

Photo by Eugene Chystiakov on Unsplash

Она што е важно е дека треба да земаме намирници кои ни помагаат да имаме добро здравје, но и балансирана телесна тежина.

Ова се три намирници кои помагаат во согорување на масните наслаги.

Црвена пиперка

Photo by Alexander Schimmeck on Unsplash

Црвената пиперка е одличен извор на витамин Ц. Тој помага во согорување на масните наслаги на стомакот, а освен црвената пиперка се препорачува и друго овошје и зеленчук кои се богати со овој витамин.

Јаболков оцет

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Разредениот јаболков оцет е одличен за поттикнување на метаболизмот, но и за чистење на цревата. Но, поради својата јачина, треба да се внимава, тој да биде доволно разреден за да има дејство, но да не е силен и да предизвика проблеми. 

Боранија

Photo by Meghan Schiereck on Unsplash

Боранијата е богата со природни влакна и хранливи состојки, кои нè држат сити подолго време. Освен тоа, таа спаѓа и во групата на некалорична храна и е одлична за топење на масните наслаги на стомакот.