Скопје, најчудниот град во светот?

Нештата на кои сме навикнати не ги перцепираме на ист начин како тоа што го прават некои кои првпат се среќаваат со нив. 

Најчесто, тоа се туристите кои доаѓаат во нашиот главен град и во своите видео-блогови и инстаграм-објави го опишуваат Скопје на начин на кој ниеден скопјанец, ниту Македонец, не помислил дека е возможно.

За волја на вистината, често туристите доаѓаат „потковани“ со информации и факти поврзани со Македонија и Скопје. 

Како на главниот град гледа патувачкиот блогер Чејсинг Дејн, погледнете во следното видео: