Сакај и верувај дека љубовта ќе те пронајде

Заборави го минатото.

Прави нешто.

Разговарај со непознати луѓе.

Одржувај ги врските во животот. 

Престани да се истресуваш и да приговараш.

Излези.

Шири радост. 

Не се вознемирувај поради луѓе кои не ги сакаш. 

Не очекувај дека работите ќе траат вечно.

На сѐ доаѓа крај и тоа е сосема во ред.

Престани да купуваш некорисни глупости.

Греши.

Биди будалест. Биди ведар.

Се случуваат лоши работи, сметај на тоа.

Сакај и љубовта ќе те пронајде!