ГТЦ преполн, скалите под Кале неоштетени и целосни - три носталгични фотографии од Скопје

Кога гледаме што се случува со Скопје, колку нови згради се изградија, колку се прошируваат булеварите, а и колку некои нешта се занемарени, не можеме, а да не се потсетиме на други времиња. 

Времиња во кои сите дуќани во ГТЦ работеа, а излозите беа богато уредени. Сообраќајниот метеж како што го знаеме денеска бил исклучително редок. Скалите под Кале, кај стоковна куќа Мост, кои денеска се во очајна состојба и со години никој не ги погледнал, некогаш функционирале совршено. 

Гледајте ги фотографиите и потсетете се како некогаш и во главен град се живееше и мирно и исполнето во исто време.