Што се случува во телото кога ќе престанете да имате секс?

Кога за последен пат сте имале секс? Дали знаете дека апстиненцијата може да биде лоша по здравјето? Барем така велат научниците. Elite Daily во ова видео открива што точно се случува во нашето тело кога ќе престанеме да имаме секс.

Како што открива сајтот, недостатокот од секс влијае на личноста физички и ментално. Последиците вклучуваат депресија, еректилна дисфункција кај мажите и слично.

За оние кои редовно имаат секс сигурно ги чувствуваат позитивните ефекти поврзани со оваа активност како подобро расположение, силен имунитет, понизок крвен притисок, пониско ниво на стрес и поголема емотивна поврзаност со партнерот.

Погледнете го видеото и дознајте што се случува во нашето тело при недостаток на секс:

cheap nike free run 5.0