Порака на денот: Чувајте ги оние кои ве поттикнуваат да бидете подобри луѓе

Луѓето кои ве поттикнуваат да бидете подобра личност треба да останат во вашиот живот.

Фактот дека односот со некого прави да се чувствувате подобро е јасен показател дека таа личност треба да биде во вашиот живот.

Тоа се души кои продираат во вашата лична историја за да создадат чудесни и богати средби помеѓу две биографии...

Луѓе со пријатен мирис кои ви даваат сигурност, топлина и леснотија. 

Луѓе кои го прават животот поинтересен. 

Луѓе кои се издвојуваат затоа што нивната прегратка е како удобен дом.

Преубави луѓе кои зрачат со топлина и психолошка убавина.

Луѓе кои ве тераат да сфатите дека не можете да се сметате за богати сѐ додека го немате она нешто, нешто кое ниту едни пари не можат да ги купат, нешто што има име, лице, мирис и чувства...