Порака на денот: Сѐ ќе биде во ред

Сѐ ќе биде во ред.
Не се плаши.
Навистина, сѐ ќе биде во ред.
Дури и во овие мрачни моменти, сѐ е во ред.
Ќе поминат... немој да се плашиш.
Во ред е ако се чувствуваш лошо.
Чувствата се минливи, не го заборавај тоа.
Не дозволувај еден момент да ти уништи 1000 идни моменти.
Прифати го фактот дека сѐ е океј.
Сосема е прифатливо да не бидеш секогаш силен.
Сосема е во ред и да заплачеш.
Ти си само човек, не го заборавај тоа.
Прифати го фактот дека е океј понекогаш да се чувствуваш лошо.
Сѐ е тоа во ред.
Не си суди на себеси и не си наметнувај вина.
Само сакај се себеси, тоа е сѐ што ти е потребно.
После тоа сѐ ќе биде подобро.
Затоа не заборавај, со секој нареден ден да се сакаш себеси, сѐ повеќе и повеќе.