Луѓе како луѓе, цел живот трчаме по среќа. Но, понекогаш се чини дека среќата постојано ни се лизга низ прстите.

Среќата е навистина многу интересна работа и лесно е да ја дофатиме само ако следиме овие 5 кратки и едноставни правила на кои многу често забораваме, а кои би го направиле нашиот живот многу поубав!

Ова се најважаните пет правила за среќа:

~ Ослободи го своето срце од омраза – прости.
~ Ослободи го својот ум од грижи – повеќето од работите за кои се грижиш нема никогаш да се случат.
~ Живеј едноставно и цени го она што го имаш.
~ Давај повеќе.
~ Очекувај помалку.