Истражување покажа дека лажеме по еднаш или два пати секој ден, а најчесто ја криеме вистината од најблиските луѓе.

За секс луѓето лажат од две главни причини – за да ги заштитат чувствата на партнерот или за да си го направат сексуалниот живот поинтересен. А, колку од следниве лаги сте ги кажале вие?

1. Сексот ни е исто толку возбудлив, колку во почетокот

Со времето сексот може да стане интимен, повеќе нежен, но возбудлив …? Тоа е крајно невообичаено. Страста има потреба да се разгорува. Иронично луѓето кои имаат најдобри односи, страдаат од најголем недостаток на желба.

2. Да, и јас имав оргазам во исто време

Повеќето парови го одржуваат или се стремат кон овој мит, покрај доказите дека истовремениот оргазам е реткост. И тоа има научно објаснување -на жените им треба многу повеќе време за кулминантниот момент.

3. Имаме секс цело време

Всушност статистиката покажува дека во просек паровите имаат секс еднаш неделно.

4. Се разбира дека не ги делам со никого сексуалните проблеми

Истражување во САД покажува дека 63% од луѓето би се довериле на трети човек за интимни проблеми.

5. Никогаш не сум глумел/а оргазам

Ако маж го каже тоа, постои голема веројатност да биде вистина, но ако го чуете од жена, тогаш сигурно ве лаже. Само во 25% од случаите оргазмот на жените е вистински, тврдат научниците.

6. Никогаш не сум гледала порно

Научно докажано е дека меѓу 95 и 98% од мажите гледаат филмови за возрасни, но тие не се единствените. 55% од дамите гледаат некој тип еротика барем еднаш месечно, 40% гледаат порно секоја недела, а 96% признаваат дека гледаат заедно со својот партнер.

7. Немам вибратор

А, всушност цели 80% од британките кријат минимум еден во ноќното шкафче.

8. Кога размислувам за секс, мислам само за тебе

96% од британските мажи и 90% од жените фантазираат и повеќето фантазии не се со сегашниот партнер.