6 Фенг Шуи правила за подобар сексуален живот

Сакате да го засилите сексуален оган во спалната соба? Наредете го вашиот мебел според правилата на Фенг Шуи! И запомнете, спалната соба треба да се користи за ништо друго освен за секс – особено не за работа!

Поставете го креветот правилно

Страната на креветот каде што е вашата глава треба да застане против цел ѕид, а нозете не треба да бидат насочени кон вратата – имено, така што енергијата едноставно ќе исчезне додека спиете. За вистинска енергија во спалната соба, најдобро е – според Фенг Шуи – кога ќе го видите креветот од едната страна веднаш штом ќе влезете во спалната соба. Колку повеќе позитивна енергија во спалната соба, толку подобар сексуалниот живот.

Не ставајте огледало на ѕидот

Според Фенг Шуи, огледалото во спалната соба меша енергијата. Тоа е многу стресно за енергијата – како и за позитивниот сексуален живот. Ако навистина сакате да имате огледало во спалната соба, тогаш закачете го зад вратата или во плакарот.

Ослободете се од непотребни работи

Кутии и разни нешта што се наоѓаат наоколу, но навистина не ви требаат, извадете ги од спалната соба, ставете ги на таванот или подарете ги на некого. Ова важи и за премногу ќебиња, перници и постелнини. Причината: замислете дека вие и партнерот сакате секс, но пред тоа мора малку да ја исчистите собата.

Отстранете ги електронските уреди од просторијата

Компјутер, ТВ, мобилни телефони: ако сакате да имате добра енергија и романтична околина во спалната соба, тогаш нема простор за електроника.

Отстранете ги овенатите цвеќиња

Овенатите цвеќиња се одговорни за лошата енергија во спалната соба. Ако сакате да имате растенија или цвеќиња во собата, не заборавајте да ги одржувате свежи.

Останете во рамнотежа

Важно е да се организира спалната соба според „урамнотежените“ упатства на Фенг Шуи. На пример, оставете празнина од ѕидот на секоја страна од креветот и поставете ја истата масичка и ламба на секоја страна од креветот.