Порака на денот: Надвор е пролет, живи сме!

Легендарната песна на Влатко Стефановски, „Чукни во дрво“, има еден прекрасен стих кој вели:

„Надвор е пролет, живи сме“!

Живееме во глобална пандемија, постојано сме бомбардирани со лоши вести, трагични приказни и судбини, негативности на сите страни, но никој не може да ни ја одземе пролетта.

Пролетта е време во кое природа се буди од зимскиот сон, кога животот се враќа назад во природата, а се враќа животната енергија и во нас.

Денот е подолг, имаме повеќе сончеви времиња и ова е навистина одличен потсетник дека надвор е пролет и ние сме живи, ние сме тука!

Ајде во овие тешки времиња да ја прегрнеме пролетта, да го прегрнеме животот. 

Ајде да најдеме нешто за насмевка, макар и да е тоа убавото сонце и мирисот на цвеќиња.

Надвор е пролет, живи сме, тука сме и тука и ќе бидеме!

Насмевнете се!