Топла чоколада со мед и цимет е нова верзија од овој наш омилен топол напиток.
Photo by Kobby Mendez on Unsplash
Ако сакате топло чоколадо, пробајте го овој вкус. Подготовката е многу лесна!
Состојки:
30 гр полномасно млеко
6 супени лажици какао во прав
2 лажици мед (додадете уште 2 лажици ако не ви е доволно сладко)
1/2 лажичка мелен цимет
прстофат морска сол
1/2 чаша сладок шлаг (по избор)
стапчиња цимет за украсување
За топлото чоколадо со цимет и мед, прво истурете го млекото во тенџере со средна големина и ставете го на средно силен оган. Изматете ги какаото, медот и зачините. Продолжете со матење додека млекото не се загрее. Вкусете и додадете повеќе мед во топлото чоколадо, доколку е потребно. Украсете со шлаг, по желба.