Секое маало има простор каде што се собираат сите комшии, за муабетење или пак за спортување. Во Аеродром тоа е Стадионче – место во Ново Лисиче, каде се пораснати генерации и генерации. Кое е вашето збиралиште во маало што ги носи спомените на вашите врсници?