Голема акција за садење на дрвја на повеќе локации низ скопската Зоолошка

По повод 21 Март – Денот на пролетта, вчера се садеше зеленило во скопската Зоолошка градина.

Во акцијата се вклучи и градоначалниката на Град Скопје Данела Арсовска која заедно со директорите и вработените на Зоолошката градина Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“ . 

Во активностите за садење гости беа и учениците од средното училиште ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски" - Скопје.

-Град Скопје во континуитет реализира проекти со кои се подигнуваат нови зелени површини и садници, а во тек е подготовка за реализација на проектот за ботаничка градина во рамки на ЗОО Скопје, која ќе претставува ново зелено катче за сите посетители, велат надлежните.