10 симптоми кои укажуваат на заболување на црниот дроб

Телото постојано ни испраќа предупредувања дека во него се наоѓаат многу отрови и дека му е потребна детоксикација. Модерниот начин на живот е преполн со опасности кои можат да му наштет на црниот дроб.

Алкохол, пушење, нездрав начин на исхрана, стрес, голема количина лекови и други штетни влијанија го оптоваруваат црниот дроб, така што тој не е во можност да ги извршува редовните физиолошки функции (регулирање на варењето, нивото на шеќер и масти, производство на белковини, неутрализација на отровни супстанции).

Црниот дроб може да го компензира влијанието на штетните мнатерии на организмот подолго време. Сепак, по одредено време може да дојде до појава на пречки кои ретко се поврзуваат со нарушување на функцијата на црниот дроб.

Еве кои 10 знаци укажуваат дека имате проблем со црниот дроб:

1. Болка под лопатката

2. Болка во желудникот по консумирање мрсна храна

3. Промени на столицата (станува посјајна)

4. Зачестени мачнини

5. Светла, бледа столица

6. Болка над очите

7. Напад на жолчката

8. Горчлив вкус во устата по јадење

9. Хроничен замор

10. Хемороиди или проширени вени

air max 90 essential sale