Доколку секое утро земате одредени додатоци во исхраната и ги пиете со утринското кафе, тогаш време е да престанете да го правите тоа!

Имено, кофеинот во кафето може да ја намали способноста на организмот да апсорбира одредени витамини и минерали, како што се витаминот Б-комплекс, витамин Д, железото и калциумот.

Ова не случај само со кафето, туку и со другите напитоци што содржат кофеин како што се кока-кола, црниот и зелениот чај.

Кафето или чајот треба да ги пиете барем еден час пред или два часови по земањето на суплемнетите, што би било најдобро да ги испиете со вода.