Важни пораки кои ни ги испраќа нашето тело

Многу експерти од областа на психологијата и алтернативната медицина истакнуваат дека емоциите се поврзани со физичкото здравје и состојбите во нашето тело.

Ова се важни пораки кои ни ги испраќа нашето тело.

Грлото потекува и боли кога не наоѓаме начин да ја изразиме својата тага.

Ризикот од дијабетес е поголем кога се чувствуваме напуштено, осамено и заборавено.

Главоболките се чести кога се сомневаме во себе.

Срцето губи сила кога ќе ја изгубиме смислата за животот.

Крвниот притисок расте кога сме заробени во стравот од промени.

Колената болат кога престануваме да се вреднуваме себеси.

Белите дробови се собираат кога ќе заборавиме на својата гордост.

Слушајте го своето тело, исчистете ги емоциите и најдете начин да го подобрите своето здравје.