Санирање ударни дупки на градските сообраќајници

Екипи на ЈП „Улици и патишта“ по налог на Град Скопје деновиве на терен реализираат голема акција за санирање на ударни дупки на коловозите на градските сообраќајници.

Станува збор за редовна акција по завршување на зимската сезона, кога на дел од коловозите има оштетувања од снегот и солта. Ударни дупки се санирани на следните булевари и улици:

- бул.Партизански одреди;

- бул. Илинден;

- бул. Гоце Делче;

 - бул.Александар Македонски;

- бул. Босна и Херцеговина;

- бул. Христијан Тодоровски Карпош;

- бул. Словенија, Митрополит Теодосиј Гологанов;

- бул.Киро Глигоров;

- бул Србија;

- бул. Борис Трајковски;

 - ул. Јадранска магистрала;

- ул.Тодор Александров;

- ул.Љубљанска;

- ул. Московска;

-ул. Лука Геров;

-ул. Ферид Бајрам;

-ул. Методија Андонов Ченто;

-ул. Благоја Стефковски;

- ул. Перо Наков;

-ул. Лазар Личеновски;

-ул. Ѓорче Петров;

-ул. Васил Чакаларов;

- патот за Арачиново;

Санирањето на ударните дупки на градските сообраќајници континуирано ќе продолжи и во наредниот период.

 

air max 90 essential sale