Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Скопје организира саем за вработување на кој невработените лица ќе имаат можност да се информираат за слободните работни места на пазарот на труд.

На саемот ќе бидат презентирани и компаниите кои нудат слободни работни места и условите што треба да ги исполнат невработените лица за да бидат вработени.

Вакви саеми досега се одржаа во неколку поголеми градови низ државата.