Порака на денот: Животот е прекраток за да трошите време на луѓе кои ви ја уништуваат среќата

Овој живот е прекраток за да го минувате времето со луѓе кои ви ја исцедуваат среќата.

Некои луѓе се зависни од тоа да ви ја исцрпат енергијата за тие да се чувствуваат подобро. 

Ако некој сака да бидете во нивниот живот, нека ви направи место.

Не треба да барате место. 

Не се трудете околу оние кои постојано ја потценуваат вашата вредност. 

И не заборавајте дека вистински пријатели се оние кои се покрај вас кога сте во „најлошо“ издание, а не само кога сте најдобри.