Порака на денот: Целиот живот се состои од мали моменти

 

Секогаш мора да најдете време за комуникација и дружење со добри луѓе. Времето нема само да се најде себеси. Времето е толку чудна супстанција. Има тенденција да биде пренатрупано со работа, секојдневие и суета. Времето е вечно. А луѓето не се. Затоа, време е да научите како да најдете време за дружење со оние кои ви се драги и интересни. Јавете се понекогаш на вашите блиски. Прашајте ги како се. Поканете ги на кафе. Најдете половина час за прошетка со пријател низ градот после работа или за шолја чај или кафе со вашата сестра или брат.

Навидум можеби ви изгледа дека таквите моменти не се важни. И всушност сè, целиот живот е во нив!