Порака на денот: Најтешките лекции се оние кои ѝ се најпотребни на душата

 

Постои една многу важна лекција која треба да ја запомниме кога имаме лош ден, лош месец или лоша година.

Работите ќе се променат. Нема секогаш да се чувствуваме така. 

Понекогаш најтешките лекции кои треба да ги научиме се оние кои ѝ се најпотребни на душата.

Јас верувам дека не можете да почувствувате вистинска радост ако не сте почувствувале тага.

Не можете да го спознаете чувството на успех ако не сте доживеале неуспех.

Не можете да знаете што е светлина ако никогаш не сте ја виделе темнината.

И не можете повторно да станете, ако претходно не сте го допреле дното.

~ Кели Кутрон