Овие стресни ситуации не треба веќе да ги толерирате

Долг е списокот на работи кои не треба да ги толерирате за да живеете среќен и успешен живот. Прекумерната толеранција може да ве „опустоши“. Еве за што не треба да се нервирате веќе:

Oдлуката дека сте неуспешни - секогаш можете да почнете одново

Вашето негативно мислење - вашите мисли се ваш свет

Негативноста на другите луѓе - мора да научите да се цените себе си 

Нездрави односи - изградете ги своите односи одново

Нечесност - ако живеете чесно ќе го сочувате спокојот

Работна средина која не ви одговара - барајте го она што ви треба 

Неорганизираност - разбудете се половина час порано за да не трчате 

Некативност - раст се случува кога знаењето ве менува

Низа незавршени работи  - од ова нема ништо полошо

Размислувате за грешки и навреди од минатото - ослободете се од нив

Појава на нови долгови - ова создава стресови и болести

Не сте подготвени да кажете што треба - немојте да викате