Од Општина Аеродром информираат дека од денеска, (9.1.2017 година), почна распределбата на дрвата, кои општината наместо за бадникови огнови ги пренамени за семејства од социјално ранливи категории.

Стотина семејства ќе добијат рамномерно распеделени дрва, кои ќе им помогнат дополнително да ги затоплат своите домови.