Немој да жалиш...

Немој да жалиш, затоа што..

Ако било вистинска шанса, ќе се повтори
Ако било вистинско пријателство, ќе опстои
Ако од болката произлегла лекција, вредело
Ако е наменето за тебе, ќе дојде.

Ако е љубов, ќе се премостат сите препреки
Ако треба да биде поинаку, ќе биде
Ако мораш да стигнеш некаде, патоказот ќе се создаде
Ако треба да дознаеш нешто, ќе дојде до тебе.

И немој да жалиш, затоа што...

Ако е навистина твое, ќе се врати
Ако мораш да одиш понатаму, не се врти назад.
Ако тоа е желбата на твојата душа, ќе се исполни
И она најдоброто за тебе ќе се случи.

Можеби ќе дојде како мрак, а можеби како светло
Во кое и да е руво
Секогаш е за твое најголемо добро. 

И не можеш да го изгубиш она што е твое,
ниту да го задржиш она што не е твое. 

Затоа само оди понатаму и верувај
дека сè води кон целта на спознавањето
И дека нема подобро или полошо
туку само учење...

Па стисни заби и што и да се случи
Извлечи го најдоброто од тоа

~ Ива Брадариќ

Giftofvision - Sneakers search engine | Buy Yeezy Slides 'Core' - Kanye West x Adidas — Ietp