Не барајте ништо од другите луѓе, тие не се одговорни за вашата среќа

Постои тајна за среќата. Тоа што другите луѓе го мислат за вас не е воопшто важно. Можете да го поминете цел ден анализирајќи како изгледате, што другите мислат за вас и зошто некој ви го рекол тоа што го рекол, но нема да ја откриете вистината.

Секој од нас има свое минато, свој живот, а со тоа и своја вистина.

Потребата да добиете потврда од другите луѓе за тоа како да го живеете животот е само трошење време. Тоа ќе ве истошти и нема да ви донесе ништо добро. Не очекувајте ништо од другите луѓе. Таквите очекувања можете да ги имате само кон себеси.

Потврдата од другите луѓе нема да ви донесе толку среќа колку што мислите. Секогаш ќе има нешто што не му се допаѓа на некој и така никогаш не можете да ги направите сите други задоволни. Тие не се одговорни за вашата среќа.

Дури и тогаш кога луѓето се негативни и кога се сомневаат во вас, искористете го тоа за да им покажете дека сте подобри. Не потпаѓајте во самоочајување. Искористете ја нивната негативност како сила.

Бидете свои и победувајте само за себеси. Само така и само тогаш ќе бидете најсреќни!

new nike air max 2019