Морето е како животот: Колку повеќе и искрено уживате во него, толку сте посреќни

 

Море... Не знам што може да биде поубаво од овој огромен син ѕвер, способен да те насмее со задоволство со еден од неговите весели бранови.

Морето лечи. Ги отстранува апсцесите, ги лекува духовните рани, ги брише грдите лузни од телото и срцето.

Морето учи. Тоа учи на смирение пред неизбежната и внатрешна тишина, во која дури и најтајните мисли стануваат гласни.

Морето дава неизмерна нежност токму онака, великодушно натопувајќи ја кожата со сол и јод, низ играта со прскање по лицето и телото, само за да ве насмее.

Морето дава сила. Те тера да пливаш спротивно на ветрот, ти праќа бранови за да се бориш за својот живот.

Морето е како живот. Колку повеќе и искрено уживате, толку сте посреќни.