Седум причини поради кои ова лето ќе биде исполнето со среќа

 

Еден од главните предуслови за летото да донесе добри денови и да биде магично е само-развојот. Кога ќе се посветите на себе, на вашето внатрешно битие, ќе залечите некои стари рани и ќе ги отворите портите на срцето за нови искуства - ве очекува животот за кој сте сонувале. Летото е идеален период за работа на себе, а еве 7 работи кои ќе го направат ова лето незаборавно и ќе ве направат најдобра личност:

Правете добри дела 

Кога правите нешто добро, таа енергија ви се враќа. Ова лето обидете се да волонтирате, да помогнете на постара личност во соседството, да одржувате часови за деца... Правете добри дела, ова ќе го намали стресот, ќе ве натера да стекнете дополнително чувство дека имате цели и ќе ја зголемите емоционалната благосостојба.

Поставете приоритети 

За да поставите приоритети (учење, семејство и врски), направете листа на најважните задачи што треба да се завршат. Потоа наведете ги овие задачи по важност (за ова можете да користите моливи со различни бои, да цртате, да залепите слики). Не заборавајте да ставите реални рокови.

Научете да им кажувате НЕ на вашите пријатели 

Да му кажете НЕ на пријател може да биде тешко, но тоа не ве прави лоши пријатели. Важно е да поставите лични граници во секоја врска, тоа ќе го обезбеди вашето пријателство и ќе ја зголеми почитта.

Сакајте се себеси 

Вистина е дека не можете да се засакате преку ноќ, но тоа се практикува. Љубовта кон себе е исклучително важна, ја подигнува самодовербата, го зајакнува оптимизмот и ве прави позадоволни и посреќни. Исто така, не можете да ги сакате другите или да барате љубов од нив, ако претходно не сте воспоставиле здрава љубов кон себе.

Престанете да се грижите што ќе кажат другите луѓе 

Вие сте креаторот на вашиот живот, вашите одлуки се манифестираат во реалноста, само вие можете да изберете како ќе живеете. тоа е прашање на слобода, затоа не обрнувајте внимание што ќе кажат другите. Ако продолжите да ги исполнувате очекувањата на другите луѓе, никогаш нема да го имате животот што го сакате и да ги остварите вашите соништа.

Растенијата зрачат со лековита енергија 

Ви предлагаме ова лето да внесете зелени растенија во вашиот дом. Освен што го чистат воздухот во домот, тие делуваат смирувачки, а грижата за нив е празнина од медитација.

Научете да уживате во осаменоста 

Пријатно чувство во сопственото друштво може да ви даде време и слобода вистински да ги истражите вашите слабости и таленти. Тоа е начин да пробате нови работи, да ја откриете вистината за себе, да стекнете знаење, па дури и да вежбате и да стекнете некои нови, попозитивни модели на размислување.