Месечен хороскоп за април 2024: Водолија

Останете отворени за љубовта, романсата, но и малите нешта кои го прават животот поубав.

Работа

Веројатно имате работа од која сте задоволни, но во текот на овој месец, би можела да се роди идеја за да започнете сопствен бизнис. Енергијата на работа се зголемува, а тоа значи поголема волја, но и повеќе работа. Ако ги следите своите амбиции и идеи, посебно во работата со Лавовите и Овните, имате голема шанса да успеете.

Универзално непожелниот ретрограден Меркур започнува во понеделник, 1 април, во Овен, директно влијаејќи на комуникацијата. Ова ве прави поподложни од другите знаци на некои од ретроградните ефекти. Бидете внимателни со меилови и договори кои можеби ќе треба да ги потпишете.

Во следните недели, немојте да се изненадите кога ќе видите до кој степен вистинската потреба може да создаде чуда. Наместо да замижувате пред фрустрациите што ги чувствувате во вашата секојдневна рутина, ќе имате храброст да дејствувате за промените кои ги посакувате и да продолжите напред.

Нема да ги слушате советите од вашите најблиски кои се обидуваат да ве убедат да бидете пореални. Во животот, сонувачите се секогаш поинтересни од оние кои се практични. Тоа е вашиот став. Со цел да се осигурате дека нема да се вклучите во нешто што не ги одразува вашите вредности, не брзајте со вашата одлука. Вашиот приоритет треба да биде да ја замислите вашата акција на долг рок.

Но, можеби има причина да ги прославите професионалните или креативните достигнувања во втората половина од месецот. Во вторник, 23 април, полната месечина во Шкорпија, преку лунарната фаза поврзана со резултати, ја истакнува вашата 10-та куќа на социјалниот статус, што најавува достигнувања. Ве очекуваат убави вести!

Љубов

Дали сте доволно среќни да го споделите вашиот живот со некој што ве сака и разбира? Присуството на Јупитер укажува дека во првиот дел од овој месец вашата врска ќе биде во добра форма. Ќе чувствувате длабока доверба и љубов еден кон друг. Двајцата целосно ќе уживате во оваа пријатна атмосфера.

Дали барате сродна душа? Иако астрологијата не е наменета да ја предвидува иднината, во април постојат сите причини да верувате дека сте подготвени да влезете во нова врска. Има ли пријатно изненадување на хоризонтот?

Во љубовниот живот, нови ситуации доаѓаат за вас, овој месец. Ова ви носи среќни моменти во текот на цел април. Останете отворени за љубовта, романсата, но и малите нешта кои го прават животот поубав.

Во четврток, 4 април, прекрасната Венера вчегува во Овенот, предизвикувајќи наплив на доверба во вашите врски. Сега е време смело да ги изразите своите чувства, без разлика дали барате некого или велите дека те сакам.

Младата месечина на 8 април може да се смета како покана за размислување за вашиот живот. Под негово влијание, ќе сакате да видите што се случува во вашиот внатрешен свет и да ги истражите мистериите на вашата потсвест. Затоа може да ви помогне подобро да разберете некои од вашите емоционални блокади, а исто така и да ги идентификувате вашите когнитивни предрасуди. Откако ќе ви биде јасно кои сте и што сакате, полето на можности повторно ќе се прошири.

Вашите односи искрено се одвиваат одлично, како што дополнително покажа Јуно, астероидот на посветеноста, кој ја завршува својата ретроградна и оди директно во лојалната Девица и вашата седма куќа на партнерството во недела, 21 април. Овој транзит ги благословува пријателствата и романтичните потфати.

Во април, полната месечина  на 23 април ве поттикнува да го развивате вашиот социјален живот и да се опкружувате толку често колку што е потребно со луѓе на кои им верувате. Поради навика или недостаток на време, понекогаш имате тенденција да се затворите во мал балон од рутината. Во наредните денови очигледно треба да бидете поекстравертни. Споделувањето на добри времиња може само да помогне во зајакнувањето на вашето моментално добро расположение. Вашиот ентузијазам за животот може да им помогне и на некои од вашите најблиски.

Во четврток, 25 април, заблагодарете се што Меркур оди директно и маглата на погрешна комуникација почнува да се крева. Лекциите од оваа ретроградна фаза, сепак, остануваат како важни потсетници за грижата за менталното здравје и благосостојба. Вашиот секојдневен живот е толку исполнет што сфаќате дека можеби повеќе ви се допаѓа животот кој го живеете подалеку од вашиот телефон, што дополнително се засилува во понеделник, 29 април, кога великодушната Венера влегува во бујниот Бик и вашата 4-та куќа на домот и семејството. Овој транзит носи убава енергија во воздухот.

Најдобар ден за љубов е 22 април.

Здравје  

Бидете внимателни при ракувањето со машини.