Мало парче рај во Македонија каде што царува тишината

Бислимската Клисура, иако мала по должина од само седум километри, стана вистинска атракција. 

Сместена е на околу пет километри од Куманово од вливот на Кумановска Река до селото Пчиња. 

Мистичното место за кое се врзуваат бројни легенди и за скриено богатство и дом на огромни орли, кои веќе со децении никој не ги видел, стана викенд-дестинација за младите и рекреативците.

Мало парче рај во Македонија каде што царува тишината. Со овие зборови ја опишуваат клисурата сите кои ќе ја посетат. 

Место кое навистина вреди да се посети, а оној кој ќе отиде таму еднаш, со сигурно ќе се врати пак. Вистинско место за одмор и рекреација. 

Младите и рекреативците секојдневно споделуваат фотографии од прекрасната природа од Бислимската Клисура.

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iva (@iva_naumoski)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evgenij Houp (@evgenij.houp)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mindaugas Danys (@mdanys)

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evgenij Houp (@evgenij.houp)